ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παράταση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου για τις αιτήσεις χορήγησης επιδόματος θέρμανσης

1 min read

Τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου, θα έχουν όσοι δεν πρόλαβαν να το πράξουν μέχρι την προθεσμία που έχει δοθεί αρχικά, δηλαδή την 9η Δεκεμβρίου.

  • Σύμφωνα με την απόφαση η τροποποίηση γίνεται λόγω της ανάγκης χορήγησης επιδόματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης εσωτερικής καύσης (DIESEL), φωτιστικού πετρελαίου (μπλε κηροζίνης), φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, βιομάζας (πέλετ) και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης.

Σημειώνεται ότι ενώ δυνητικά οι δικαιούχοι ήταν 1,3 εκατ. τελικά υπέβαλαν αίτηση 1,146 εκατ.

Σταϊκούρας: Παρατείνεται η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15 λεπτά το λίτρο

«Η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, ύψους 25 λεπτών το λίτρο με ΦΠΑ, αποφασίσαμε να παραταθεί για ένα ακόμη τρίμηνο στα 15 λεπτά με ΦΠΑ», είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός μίλησε στον Σκάι 100,3 και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα οικονομικά δεδομένα και τις προβλέψεις για το 2023, αλλά και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

  • Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για το επίδομα θέρμανσης, ο κ.Σταϊκούρας είπε: «Την Τετάρτη θα υπάρξει σημαντική εκταμίευση 500 εκατ ευρώ προς αδύναμους, αλλά και η εκταμίευση γενναίας δόσης του επιδόματος θέρμανσης, στο ύψος των 190 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για 700 εκατ. ευρώ που θα πιστωθούν την Τετάρτη. Η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, ύψους 25 λεπτών το λίτρο με ΦΠΑ, αποφασίσαμε να παραταθεί για ένα ακόμη τρίμηνο στα 15 λεπτά με ΦΠΑ».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.