ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παράταση για τις εισφορές από το 2016, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων

1 min read

Παράταση για τις εισφορές από το 2016, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων

Παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου της νέας χρονιάς, έδωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σε όσους από τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους – επιστήμονες δεν έχουν καταβάλλει εισφορές από το 2016. Η σχετική απόφαση ελήφθη χθες στο ΔΣ του Φορέα με το σκεπτικό ότι έτσι οι οφειλέτες θα συνεχίσουν να καταβάλλουν απρόσκοπτα της τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.

Η οφειλή από το 2016 υπολογίζεται ότι επιβαρύνει περίπου 650.000 ασφαλισμένους (αγρότες, φαρμακοποιούς, γιατρούς, μηχανικούς, συμβολαιογράφους και δικηγόρους).

Υπενθυμίζεται ότι είχε δοθεί ήδη παράταση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου για να καταβληθούν οι συγκεκριμένες εισφορές. Κρίθηκε όμως απαραίτητο να δοθεί και νέα, δίμηνη παράταση.

Ειδικότερα, οφείλονται οι εξής εισφορές:
*Για τους αγρότες, του β’ εξαμήνου του 2016.
*Για τους ασφαλισμένους στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ (μηχανικοί) και πρώην ΤΣΑΥ (γιατροί, φαρμακοποιοί) του β’ εξαμήνου του 2016.
*Για τους ασφαλισμένους του πρώην ΤΑΝ (δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, συμβολαιογράφοι) οι ετήσιες εισφορές του 2016.

Αξίζει να επισημανθεί ότι έως τότε θα έχει ολοκληρωθεί και ο συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών, με βάση τα εισοδήματα του 2016, διαδικασία που ενδέχεται να επηρεάσει το τελικό ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί από τους οφειλέτες. Σε κάθε περίπτωση ειδικά για τους αγρότες, που είναι η συντριπτική πλειονότητα των οφειλετών, τα ποσά που καλούνται να καταβάλλουν κυμαίνονται από 535 έως 1.155 ευρώ, ανάλογα την ασφαλιστική κατηγορία που υπάγονταν έως 31.12.2016.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση