ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παρασκήνιο στο υπουργείο Ναυτιλίας: Μία παραίτηση που… δεν κατατέθηκε ποτέ

1 min read

Μία παραίτηση που δεν κατατέθηκε ποτέ ήταν η κορύφωση της κόντρας… επικυριαρχίας που έχει ξεσπάσει εδώ και μήνες μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτη Ράπτη.

Πλέον οι δύο άνδρες φαίνεται πως έχουν κηρύξει προσωρινή ανακωχή μεταξύ τους, με τις κρίσεις των υπαρχηγών και των ανώτατων αξιωματικών να συνεχίζονται πιθανόν και σήμερα.

Εδώ και μέρες έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί οι κρίσεις στο Σώμα. Αιτία της καθυστέρησης, πέρα από το πολυήμερο ταξίδι του υπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, είναι και η έντονη διαφωνία των δύο ανδρών για το ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα αναλάβουν τις καίριες θέσεις των δύο υπαρχηγών και του γενικού επιθεωρητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία του αρχηγού την Τρίτη στο Πεντάγωνο ώστε μαζί με τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής των ανώτατων αξιωματικών, κινητοποίησε άμεσα τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο, για να του επισημάνει ότι οι επιλογές συγκεκριμένων αξιωματικών γίνονται χωρίς την έγκρισή του. Αν και η απόφαση θα έπρεπε στο τέλος να υπογραφεί από τον Π. Κουρουμπλή, κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας εκτιμούν ότι αν έφευγε ο αρχηγός με υπογεγραμμένες τις κρίσεις, τότε δύσκολα ο υπουργός θα μπορούσε να μην υπογράψει.

Ως αποτέλεσμα της έντασης αυτής ήταν ο Π. Κουρουμπλής να ζητήσει από τον αρχηγό Σ. Ράπτη την παραίτησή του, υπουργική απαίτηση στην οποία ο αρχηγός αρνήθηκε να συναινέσει. Το τέλος της μέρας φαίνεται πως βρήκε τους δύο άνδρες σε εικονική συμφιλίωση.

Η «κρίση» στις σχέσεις τους εντάθηκε από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ», κάτι που δεν ήταν κρυφό. Η πρώτη ρήξη είχε φανεί με τις επιλεκτικές αντικαταστάσεις αξιωματικών του Σώματος, που είχε ζητήσει ο υπουργός, και ήταν αυτοί που χειρίστηκαν σε πρώτο επίπεδο το ναυάγιο.

Η επιβράβευση του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του αρχηγού, με την ξεχωριστή επίσκεψή του στο υπουργείο Ναυτιλίας για τις επιτυχίες του Σώματος και η παραμονή του Σ. Ράπτη για ένα ακόμη χρόνο στα ηνία του Σώματος, ερμηνεύτηκαν από πολλούς ως γεφύρωση του χάσματος των δύο ανδρών… μέχρι την επόμενη κρίση, η οποία έφτασε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

AN.B
Από τον «Παράτυπο» στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.