ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παραπομπή στο εδώλιο ο Γιάννος Παπαντωνίου για “ξέπλυμα” χρήματος πρότεινε ο εισαγγελέας

1 min read

Την παραπομπή στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προτείνει ο εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου.

Τον τελευταίο λόγο πάντως για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, σε δίκη έχει το Δικαστικό Συμβούλιο που θα αποφανθεί με βούλευμά του το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο εισαγγελέας ζητάει την παραπομπή τους σε δίκη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα όσο αφορά το «δώρο» ύψους τουλάχιστον 2.835.197 ελβετικών φράγκων το οποίο φέρεται να πήρε ο πρώην υπουργός από την “THALES NEDERLAND B.V.,προκειμένου να ανατεθεί στη Γαλλική εταιρεία το 2003 ο εκσυγχρονισμός των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα εν λόγω χρήματα μάλιστα, βάση της δικαστικής έρευνας, αποτελούν μέρος μόνο ενός συνολικού χρηματικού ποσού που έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου , το οποίο ξεπερνά τα 4,5 εκ. ελβετικά φράγκα.

Ο ίδιος μέχρι και σήμερα επιμένει ότι δεν έχει διαπράξει καμία παράνομη πράξη και πως η επίμαχη σύμβαση ήταν επωφελής για το Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός κρατείται από τον Οκτώβριο του 2018 στις φυλακές Κορυδαλλού.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.