Παράνομη η κράτηση του Τούρκου στρατιωτικού, λέει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες

Newskamatero

Tο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες καταγγέλλει την «παράνομη» κράτηση του Τούρκου στρατιωτικού, μετά τη σημερινή προσωρινή διαταγή της προέδρου του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών περί αναστολής της απόφασης για το άσυλο.

Ακόμη, το συμβούλιο υπογραμμίζει ότι «δεν προβλέπεται κατά νόμο καμία διαδικασία κράτησής του» και επομένως η σύλληψή του και η κράτησή του είναι καταφανώς παράνομες και επισύρουν ακόμη και ποινική ευθύνη για όποιον τη διέταξε, καθώς και για όσους έδωσαν τη σχετική εντολή».

Επίσης, υπογραμμίζει, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: «δεν προβλέπεται κατά νόμο καμία διαδικασία κράτησής του» και επομένως η σύλληψή του και η κράτησή του είναι καταφανώς παράνομες και επισύρουν ακόμη και ποινική ευθύνη για όποιον τη διέταξε, καθώς και για όσους έδωσαν τη σχετική εντολή».

Στο Α.Τ. του Ολυμπιακού Xωριού μεταφέρεται ο Τούρκος αξιωματικός

Ακόμη αναφέρει, ότι «με βάση την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 46 παρ. 1 του ν. 4375/2016), αιτών άσυλο, στον οποίο μάλιστα έχει χορηγηθεί το σχετικό δελτίο, ενόσω δεν τελεί σε διοικητική κράτηση (είναι δηλαδή ελεύθερος, όπως ο ανωτέρω στρατιωτικός), δεν μπορεί να τεθεί σε κράτηση, εκτός αν συντρέχει στο πρόσωπό του εφαρμογή ποινικών διατάξεων».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Τα ζευγάρια στους «32» του Κυπέλλου Αγγλίας

Εύκολο έργο, θεωρητικά, για τη Μαν. Γιουνάιτεντ, «σαλονάτο» εμπόδιο για τη Λίβερπουλ, βατή αντίπαλος για τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Μαρινάκη, επικίνδυνες… δοκιμασίες για Σίτι και Τσέλσι (αν περάσει)έβγαλε η σημερινή κλήρωση για τους «32» του Κυπέλλου Αγγλίας. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπεσε πάνω στην, θεωρητικά, πιο αδύναμη ομάδας του θεσμού αυτή […]