Τε. Οκτ 21st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παραλήρημα από τον Τούρκο αντιπρόεδρο Οι ναύτες μας εγγυώνται τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο

1 min read

Σε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, Κύπρου και οποιουδήποτε εμποδίσει τα γεωτρύπανα που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ, προχώρησε η Τουρκία διά στόματος του αντιπροέδρου της, Φουάτ Οκτάι.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος έκανε λόγο για δικαιώματα της Τουρκίας από τα Κατεχόμενα και την κυπριακή ΑΟΖ κι έφθασε μέχρι το Αιγαίο:

.»Οι Τούρκοι ναύτες εγγυώνται τα δικαιώματα της χώρας μας στα Κατεχόμενα, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Και εγγυώνται την ειρήνη και την ασφάλεια κάτω από διεθνείς εγγυήσεις και συμμαχικές συμφωνίες…

Όσοι σκοπεύουν να περιορίσουν την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στον κόλπο της Αττάλειας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης» είπε μεταξύ άλλων.

«Κάθε εκατοστό της γης μας είναι πολύτιμο και απαραίτητο», τόνισε, ο Οκτάι, στο πλαίσιο εγκαινίων ενός πλοίου διάσωσης πολλαπλών χρήσεων το οποίο φέρει το όνομα «Gemi Kurtaran», «διασώστης» στα ελληνικά.

Το σκάφος θα παρεμβαίνει στα πιθανά θαλάσσια ατυχήματα στη Μεσόγειο και θα συμβάλλει στην πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης, σύμφωνα με τον Οκτάι.

Συνεχίζοντας δήλωσε: «Η Τουρκία υπερασπιζόταν πάντα την Ανατολική Μεσόγειο για να είναι μια θάλασσα ειρήνης και δίκαια να γίνεται η εξόρυξη των φυσικών πόρων και έτσι να διαμοιράζονται».

«Όσοι σκοπεύουν να περιορίσουν την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στον κόλπο της Αττάλειας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης», κατέληξε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.