Δε. Σεπ 28th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παραλίγο τραγωδία στο Αιγαίο: Τουρκικό F-16 έφθασε σε κοντινή απόσταση από ελληνικό Super Puma

1 min read

Ένα από τα δύο τουρκικά F-16 που παραβίασαν τον FIR Αθηνών και πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Φαρμακονήσι, κατευθύνθηκε προς το ελικόπτερο.

Σε κίνδυνο τέθηκαν ανθρώπινες ζωές όταν τουρκικό F-16 παρενόχλησε ελληνικό ελικόπτερο Super Puma που πραγματοποιούσε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο!

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το μεσημέρι της Δευτέρας ένα από τα δύο τουρκικά F-16 που παραβίασαν τον FIR Αθηνών και πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Φαρμακονήσι, κατευθύνθηκε προς το ελικόπτερο.

Το Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας είχε απογειωθεί από τη Χίο και αναζητούσε βάρκα με παράτυπους μετανάστες ενώ πετούσε σε ύψος χαμηλότερο των 500 ποδιών, όταν το F-16 κατευθύνθηκε προς αυτό και έφθασε σε απόσταση μικρότερη των 100 ποδιών.

Από αυτό το ύψος κινήθηκε κάθετα ξανά προς τα πάνω με αποτέλεσμα τα αέρια από την τουρμπίνα του τουρκικού F-16 να αποσταθεροποιήσουν το Super Puma, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Οι χειριστές κατάφεραν να διατηρήσουν το ελικόπτερο στην πορεία του ενώ έμπειροι χειριστές ανέφεραν στην εφημερίδα πως αν το Super Puma ήταν παλαιότερης τεχνολογίας, το περιστατικό θα μπορούσε να έχει τραγική κατάληξη.

Το περιστατικό κρίνεται ως πολύ σοβαρό από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και προκαλεί βαθύτατο προβληματισμό στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.