Τε. Νοέ 25th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παραλίγο «θερμό» επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα – Ρωσικό αεροπλάνο στο 1,5 μέτρο από αμερικανικό

1 min read

Το ρωσικό αεροσκάφος «συνόδευε» για δύο ώρες και 40 λεπτά το αμερικανικό, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το αμερικανικό

Πολύ κοντά σε ένα «θερμότατο» επεισόδιο, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να έχει εξελιχθεί και σε «ατύχημα» έφτασαν Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, όταν ρωσικό αεροσκάφος πλησίασε στο 1,5 μέτρο απόσταση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου, αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος.

Το παραλίγο ατύχημα σημειώθηκε σε διεθνή εναέριο χώρο, πολύ κοντά, ωστόσο, στη ρωσικού ενδιαφέροντος ζώνη. Όπως επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο, το αμερικανικό αεροσκάφος τύπου EP-3 Aries, δέχθηκε ενόχληση από εξαιρετικά κοντινή απόσταση από ένα ρωσικό SU-27 jet.

Το ρωσικό αεροσκάφος «συνόδευε» για δύο ώρες και 40 λεπτά το αμερικανικό, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το αμερικανικό. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, το SU-27 πλησίασε ακόμη και στο 1,5 μέτρο απόσταση, διακινδυνεύοντας μία εναέρια σύγκρουση με ολέθριες, σε όλα τα επίπεδα, επιπτώσεις.
Η Αμερικανίδα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Pamela Kunze, κατέστησε σαφές στις δηλώσεις της ότι οι πτήσεις των αμερικανικών αεροσκαφών θα συνεχιστούν, καθώς είναι «δικαίωμα» να πετούν σε διεθνή εναέριο χώρο. Η Αμερικανίδα εκπρόσωπος χαρακτήρισε «μη ασφαλείς» ανάλογες ενέργειες.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.