ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παραγωγός προειδοποιεί: έρχονται αυξήσεις 40%» στις τιμές των τροφίμων τους επόμενους 6 μήνες

1 min read

Έρχεται μεγάλη στις τιμές τροφίμων προειδοποιεί Αμερικανός παραγωγός.

Όπως σημειώνει «τους επόμενους 6 με 12 μήνες, αν όχι συντομότερα θα δείτε η τιμή των τροφίμων να έχει αυξηθεί κατά 30 με 40%.

Εάν έχτε την δυνατότητα να αγοράσετε από τώρα κονσέρβες ή κατεψυγμένα ή άλλα τρόφιμα πόυ μπορούν να διατηρηθούν θα σας έλεγα πηγαίνετε και κάντε το,  γιατί θα γλιτώσετε χρήματα», λέει για να συνεχίσει:

«Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί το κόστος για την παραγωγή όπως αυτά τα κρεμμύδια έχει αυξηθεί κατά 35 με 40%, αλλά για τώρα έχουμε ήδη συμβόλαια για αυτές τις ποσότητες και έτσι δεν μπορούμε να αυξήσουμε τις τιμές.

Τώρα όμως τα συμβόλαια αυτά πλησιάζουν στη λήξη τους και έτσι θα τα επαναδιαπραγματευθούμε, γιατί εάν δεν το κάνουμε απλώς θα πτωχεύσουμε. Έτσι σας λέω πηγαίνετε να αγοράσετε τώρα ότι μπορείτε. Θα γλιτώσετε χρήματα».

Φυσικά δεν πρόκειται κάτι το οποίο αφορά τις HΠΑ μόνο.

Όπως αναφέραμε ήδη, στην Ελλάδα οι τιμές των τροφίμων επίσης θα πάρουν την ανιούσα.

Το ψωμί «κυριαρχεί» σε αυτή την ανοδική πορεία των τιμών, εξαιτίας της μη ανανέωσης της τετραμερούς συμφωνίας (Ουκρανία, Ρωσία, Τουρκία και Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών) για τα σιτηρά, η οποία οδηγεί σε έλλειψη αποθέματος, σαφώς μειωμένες εισαγωγές και… «αναταραχή» στην εγχώρια αγορά

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι αυτό το γεγονός «πυροδοτεί» δυνητικά νέα άνοδο στις τιμές των τροφίμων, προοπτική που φαντάζει εφιαλτική στην Ελλάδα, αν συνυπολογισθεί ότι ο πληθωρισμός ήδη «καλπάζει».

Πηγη pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.