ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παραδοσιακή φέτα Π.Ο.Π. Συνεταιρισμού Καλαβρύτων. Μοναδική, όπως η φύση της

1 min read

Το μεράκι 1.200 μικρών Ελλήνων παραγωγών και η τεχνογνωσία του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων υπογράφουν την παραδοσιακή φέτα με την πλούσια, πικάντικη γεύση.

Ηφέτα του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, με υψηλή και σταθερή ποιότητα, παράγεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα που συλλέγεται από την ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων. Ωριμάζει για περίπου 3 μήνες και διατηρείται σε ξύλινα βαρέλια με άλμη. Έχει πλούσια, πικάντικη γεύση, ελαφρώς αλμυρή, με ποικίλα αρώματα.

Το κορυφαίο προϊόν του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων είναι η τρανή απόδειξη ότι οι Συνεταιρισμοί μπορούν να είναι επιτυχημένοι, αν έχουν μεράκι, όραμα και ποιοτικά προϊόντα.

Αυτός ήταν άλλωστε ο σκοπός της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων όταν ιδρύθηκε, το 1963, από κτηνοτρόφους: να συνενώσει τους μικροπαραγωγούς και να προστατεύσει την παραγωγή τους. Από το 1974 ξεκίνησε η παραγωγή της παραδοσιακής βαρελίσιας φέτας με τρόπο που δεν έχει αλλάξει πολύ μέχρι σήμερα: χειρωνακτικά ανακατεύεται ακόμα το γάλα με την πυτιά και την καλλιέργεια, με το χέρι γεμίζονται τα βαρέλια, με σφυρί και βαριοπούλα χαλαρώνουν τα τσέρκια γύρω από τα βαρέλια για να ανοίξουν.

Μια μακροχρόνια & δυνατή συνεργασία

Στα τέλη του 1983, το διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού και ο διευθυντής Αθανάσιος Παπαδόπουλος ήρθαν σε συμφωνία με τον Σπύρο Σκλαβενίτη, ο οποίος, ως διορατικός έμπορος με 3-4 Καταστήματα τότε, τους ζήτησε να διαθέτει τη συνολική παραγωγή φέτας του Συνεταιρισμού, που εκείνη την εποχή ήταν περίπου 300 βαρέλια. Η επιτυχία του εγχειρήματος οδήγησε στην αποκλειστική συνεργασία και παράδοση όλης της ποσότητας παραγωγής της φέτας στα Καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ. Η πολύ καλή συνεργασία, που ξεκίνησε από εκείνη την εποχή και φθάνει έως σήμερα, συνέβαλε στην ανάπτυξη της παραγωγής, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερες οικογένειες της επαρχίας των Καλαβρύτων να ασχολούνται με την κτηνοτροφία και να συνεργάζονται με τον Συνεταιρισμό.

Μέχρι και σήμερα, η σύγχρονη τυροκομική μονάδα των Καλαβρύτων διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα την παραγωγή φέτας της στα Καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Αποκλειστικά διατίθενται επίσης το εξαιρετικό γίδινο τυρί του Συνεταιρισμού, η ξηρή μυζήθρα, το αιγοπρόβειο αλειφοτύρι(13%), το πρόβειο γιαούρτι, το φρέσκο πλήρες (3,5%) και ελαφρύ (1,5%) αγελαδινό γάλα, το ρυζόγαλο καθώς και η κρέμα βανίλια

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.