ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παραδώσαμε στο ΝΑΤΟ τον… αέρα των Σκοπιών

1 min read

Θέμα χρόνου τα τουρκικά μαχητικά να πετούν σε απόσταση… ενός λεπτού από τη Θεσσαλονίκη

Κατέρρευσε ακόμη ένα επιχείρημα των υπερασπιστών της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφού την εβδομάδα που πέρασε η χώρα μας παρέδωσε στο ΝΑΤΟ την αστυνόμευση των ουρανών των Σκοπίων. Τελείωσε έτσι μια και καλή το… παραμύθι της αποτροπής του ενδεχομένου να δούμε τουρκικά αεροπλάνα στα βόρεια σύνορά μας, αφού η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και είναι απολύτως πιθανό στο μέλλον να έρθει η… σειρά της να αστυνομεύσει τον εναέριο χώρο των Σκοπίων.

Το όλο επιχείρημα, που τόσο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας επαναλάμβαναν, ότι δηλαδή, αν δεν είχε υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών, η Τουρκία θα είχε στρατιωτική παρουσία στα Σκόπια, για να πείσουν για την αναγκαιότητά της αφορούσε μόνον μία περίοδο δύο ετών, μέχρι να ολοκληρωθούν τεχνικής υφής λεπτομέρειες της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, που ολοκληρώθηκαν ακριβώς χάρη στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Αυτό διευκρινίζεται και από τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, όπου σημειώνεται ότι μέχρι ανάληψης της εν λόγω αρμοδιότητας από το ΝΑΤΟ η εναέρια αστυνόμευση του FIR Σκοπίων είχε αναληφθεί από την Ελλάδα, κατόπιν σύναψης συμφωνίας τεχνικής διευθέτησης των δύο χωρών, που υπεγράφη τον Σεπτέμβριο 2019.

Από εδώ λοιπόν και πέρα, με τον έλεγχο του FIR Σκοπίων να γίνεται από το ΝΑΤΟ του… φιλότουρκου Στόλτενμπεργκ και σύμφωνα με το σύστημα εναλλαγής που χρησιμοποιείται για τέτοιου είδους αποστολές, είναι ουσιαστικά θέμα χρόνου το πότε ακριβώς τα τουρκικά μαχητικά θα πετούν σε απόσταση… ενός λεπτού από τη Θεσσαλονίκη. Φυσικά, αυτή την εξέλιξη έκαναν ότι την… αγνοούσαν όσοι υπερασπίζονταν την προδοτική συμφωνία.

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.