ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παραδοχή σοκ οι Ουκρανοί τελειώνουν, απέτυχαν οι τακτικές ΝΑΤΟ… έρχεται εμφύλιος – Οι Ρώσοι θα καταλάβουν το Kharkiv

2 min read

Η αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων αποτυγχάνει… παρήλθαν σχεδόν δύο μήνες συντονισμένων επιθετικών ενεργειών από τον Ουκρανικό στρατό και το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να καταλάβουν μερικά χωριά τα οποία… σκόπιμα άφησαν οι ρωσικές δυνάμεις…
Ο ρωσικός στρατός ακολουθεί τακτική ενεργητικής άμυνας, με βασικό στόχο την εξουθένωση του Ουκρανικού στρατού, ώστε μετά να προελάσουν οι ρώσοι και να καταλάβουν στρατηγικές θέσεις στην Ουκρανία…
Η περιβόητη εκπαίδευση ΝΑΤΟ… στους Ουκρανούς στρατιώτες αποδείχθηκε φιάσκο, πολλοί από τους εκπαιδευμένους στρατιώτες βρίσκονται στα νεκροταφεία.
Στρατιωτικοί αναλυτές και πρώην στελέχη της CIA αναφέρουν ότι ο βασικός στόχος των ρώσων είναι να ανακαταλάβουν – ξανά – το Kharkiv το οποίο είχαν καταλάβει αλλά εγκατέλειψαν προς το τέλος του 2022 με την Ουκρανική προέλαση.
Οι ουκρανοί πολιτικοί πάντως που εναντιώνονται στον Zelensky εκτιμούν ότι η Ουκρανία θα οδηγηθεί σε εμφύλιο πόλεμο αφού οι νεκροί αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο χωρίς ίχνος εδαφικής βελτίωσης…
Οι ρώσοι προβλέπουν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχιστεί έως τον Νοέμβριο του 2024…

Pushilin (Ρωσία): Διώξαμε τους Ουκρανούς από το Staromayorskoe

Στις 31 Ιουλίου, ο αναπληρωτής επικεφαλής του DPR Denis Pushilin αξιολόγησε την κατάσταση στα μέτωπα, όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, συνεχίζονται οι μάχες.
Εν μέσω της συνεχιζόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης, οι ρωσικές δυνάμεις «έχουν επιτύχει ορισμένες επιτυχίες», μεταξύ άλλων στα νότια μέτωπα.
Ο Pushilin είπε ότι ο ρωσικός στρατός είχε εκδιώξει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από το χωριό Staromayorskoe.
Υπενθυμίζεται πως ο ρωσικός στρατός αναγκάστηκε να υποχωρήσει από το Staromayorskoe πριν από τρεις ημέρες λόγω των σφοδρών χτυπημάτων που δεχόταν.
Ωστόσο, ο ουκρανικός στρατός απέτυχε επίσης να κερδίσει έδαφος στο χωριό και σύμφωνα με πληροφορίες υποχώρησε στα βόρεια προάστιά του.
Οι ρωσικές επιτυχίες επιβεβαιώνονται τόσο από ρωσικές όσο και από ουκρανικές στρατιωτικές πηγές.
Οι ουκρανικές δυνάμεις απωθήθηκαν πρόσφατα από το Staromayorskoe.
Ωστόσο, το χωριό παραμένει γκρίζα ζώνη και καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές δεν μπορεί να διεκδικήσει τον πλήρη έλεγχο.

Η Πολωνία αναπτύσσει ελεύθερους σκοπευτές στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Η Πολωνία έχει αναπτύξει ελεύθερους σκοπευτές στα σύνορα με τη Λευκορωσία.
Αυτό ανέφερε η Γενική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στο Twitter, δημοσιεύοντας αρκετές φωτογραφίες στρατιωτικών με όπλα ελεύθερου σκοπευτή με φόντο έναν φράχτη στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας.
Ο Stanislav Zarin, υφυπουργός της προεδρίας του Συμβουλίου, παρατήρησε ότι τα σύνορα με τη Λευκορωσία, όπου «επιθετικοί ξένοι» επιτίθενται σε τοπικές περιπολίες, «είναι πολύ επικίνδυνα».
Ο συναγερμός στη Βαρσοβία έχει σημάνει εδώ και μέρες, μετά τις αναφορές ότι μισθοφόροι της Wagner στη Λευκορωσία έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με την Πολωνία.

Shoigu (Ρωσία): Απελευθερώσαμε Kovalevka και Sergeevka

Ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε τους οικισμούς Kovalevka και Sergeevka στην κατεύθυνση του Krasno Liman, καθώς και τον σιδηροδρομικό σταθμό Molchanovka στην κατεύθυνση Kupyansk ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu.
«Χρησιμοποιώντας ελιγμούς, αντεπιθέσεις και αντεπιθέσεις, ρωσικοί σχηματισμοί και στρατιωτικές μονάδες απελευθέρωσαν από τους Ναζί τους οικισμούς Kovalevka και Sergeevka στην κατεύθυνση Krasnolimansk, καθώς και τον σιδηροδρομικό σταθμό Molchanovka στην κατεύθυνση Kupyansk» ανέφερε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας.
O Shoigu τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός επιχειρεί σε όλες τις κατευθύνσεις με κύριο στόχο να αποδυναμώσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Όπως είπε οι Ουκρανοί ρίχνουν απεγνωσμένα νέες δυνάμεις στις επιθέσεις τους κατά των ρωσικών θέσεων, χωρίς όμως να έχουν επιτύχει πουθενά χάρη στην πολύ καλά οργανωμένη ρωσική άμυνα και στον επαγγελματισμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Kadyrov: Χτυπήσαμε Ουκρανούς κοντά στο Kharkiv

Στρατιώτες των τσετσενικών μονάδων πραγματοποίησαν «προληπτικό χτύπημα» στις θέσεις του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του οικισμού Σοτνίτσκι Καζάτσοκ στην περιοχή του Kharkiv, δήλωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov από το κανάλι του στο Telegram.
«Οι Τσετσένοι μαχητές έχουν στόχο τους Ουκρανούς σαμποτέρ, οι οποίοι οργανώνουν περιοδικά επιθέσεις στο έδαφος της περιοχής Belgorod.
Αλλά σε αντίθεση με τον εχθρό, ο στόχος των παιδιών μας δεν είναι οι υποδομές» αναφέρει ο Kadyrov.
Σύμφωνα με τον Kadyrov, «είναι καλύτερα να νικήσουμε τον εχθρό στο δικό του έδαφος».
Το πλεονέκτημα αυτής της προσέγγισης, ονόμασε «την ασφάλεια των συνοριακών οικισμών». Επιπλέον, όπως είπε, όταν ανιχνεύεται ένας εχθρός, υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο για την ανάπτυξη της πιο αποτελεσματικής στρατηγικής μάχης.
Τον Ιούνιο, ο Kadyrov ανακοίνωσε ότι οι μαχητές του τάγματος Zapad-Akhmat, μαζί με άλλες ρωσικές μονάδες, απέτρεψαν επιθέσεις από Ουκρανούς σαμποτέρ στις συνοριακές περιοχές της περιοχής Belgorod.
Στη συνέχεια, ανακοίνωσε την αποτυχία μιας από αυτές τις ανακαλύψεις προς την κατεύθυνση δύο χωριών.

Πάνω από 20.800 νεκροί σε ένα μήνα

Σύμφωνα με τον Shoigu, οι νεκροί Ουκρανοί μέσα σε ένα μήνα ανήλθαν σε 20.824 ενώ μετρούν σημαντικές απώλειες σε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.
Μόνο στις 26 και 27 Ιουλίου, μια ευρείας κλίμακας προσπάθεια των Ουκρανών να σπάσει τη ρωσική άμυνα στην κατεύθυνση Orekhovsky και συγκεκριμένα στον οικισμό Rabotino, είχε ως αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να χάσουν πάνω από 400 στρατιώτες, 31 τανκ ανάμεσα τους και 5 Leopard και 32 τεθωρακισμένα οχήματα.

Έχασαν 2.227 όπλα

Επιπλέον, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας έκανε λόγο και για σημαντικές απώλειες σε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.
Όπως είπε οι Ουκρανοί έχασαν 2.227 όπλα και εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων 10 Leopard, 11 Bradley, 50 αυτοκινούμενες βάσεις πυροβολικού, 40 οβίδες M777
«Προφανώς τα δυτικά όπλα που δίνονται στο Κίεβο δεν οδηγούν σε επιτυχίες στο πεδίο της μάχης αλλά παρατείνουν τη στρατιωτική σύγκρουση» είπε ο Shoigu.

Patrushev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Αναλώσιμοι οι Ουκρανοί για το Κίεβο

Το καθεστώς του Κιέβου νιώθει πλήρη ατιμωρησία εξαιτίας της στρατιωτικής βοήθειας που δέχεται από τους Αγγλοσάξωνες προκειμένου να επιτύχουν τη στρατηγική μας ήττα υποστηρίζει ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Nikolai Patrushev.
«Οι Αγγλοσάξονες, έχοντας ως στόχο να επιτύχουν τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας, με την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, αύξησαν σημαντικά τη στρατιωτική βοήθεια στο νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, το οποίο, χάρη σε αυτή την υποστήριξη, αισθάνεται ότι έχει πλήρη ανεκτικότητα και ατιμωρησία» είπε ο Patrushev.
«Ο πληθυσμός της Ουκρανίας στον αγώνα ενάντια στη χώρα μας χρησιμοποιείται ως αναλώσιμο υλικό» ανέφερε ο Patrushev.

Konstantin Kosachev (αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας): Πόλεμος όλο το 2024…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να κλιμακώσουν την ουκρανική σύγκρουση το 2024 εάν ένα από τα μέρη τη χρειαστεί για να συγκεντρώσει επιπλέον ψήφους κατά τις προεδρικές εκλογές ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Konstantin Kosachev.
«Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, γιατί οι Αμερικανοί δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την εξωτερική πολιτική προς το συμφέρον του διακομματικού τους αγώνα.
Το γεγονός ότι η προεδρική εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, τελειώνει Νοέμβριο 2024 με τις εκλογές θα μπορούσε να είναι μια πολύ ατυχής, αν όχι μοιραία περίσταση.
Δεν μπορώ να πω ότι σίγουρα θα υπάρξει κλιμάκωση, αλλά υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.
Σύμφωνα με τον Konstantin Kosachev, η κλιμάκωση της στρατιωτικής σύγκρουσης με την περαιτέρω χρήση βαρύτερων τύπων όπλων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του κινδύνου χρήσης πυρηνικών όπλων.

New York Times: Πρωτοφανείς οι απώλειες των Ουκρανών, αποδεκατίζονται οι Ταξιαρχίες εκπαιδευμένες στο ΝΑΤΟ

Τα ουκρανικά στρατεύματα μίλησαν για απώλειες σε μονάδες των οποίων οι στρατιώτες έλαβαν ειδική εκπαίδευση από το ΝΑΤΟ, αναφέρουν οι New York Times.
Το δημοσίευμα, ειδικότερα, πήρε συνέντευξη από έναν Ουκρανό στρατιώτη του οποίου η ταξιαρχία, η 23η, εκπαιδεύτηκε στη Δύση με στόχο την αντεπίθεση.
Σύμφωνα με New York Times, η ταξιαρχία στάλθηκε για να συμμετάσχει σε εχθροπραξίες χωρίς την απαραίτητη υποστήριξη πυροβολικού.
Κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης, ο ουκρανικός στρατός έχασε 9 στα 10 διαθέσιμα ξένα τεθωρακισμένα οχήματα MaxxPro.
«Οι στρατιώτες δεν επέζησαν», πρόσθεσε ο Ουκρανός στρατιώτης, μιλώντας γενικά για τα πληρώματα των αναφερόμενων τεθωρακισμένων των ουκρανικών στρατευμάτων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για περισσότερο από ένα μήνα το τάγμα του είχε τέτοιες απώλειες που μόνο 10 άτομα έμειναν στην πρώτη γραμμή.
Η δημοσίευση αφηγείται επίσης την ιστορία μιας άλλης ουκρανικής ομάδας που εκπαιδεύτηκε για ειδικές επιχειρήσεις.
Μέσα σε τέσσερις ημέρες, η ομάδα υπέστη απώλειες τέτοιου μεγέθους που έπρεπε να υποχωρήσουν.
Ο ρώσος υπουργός Άμυνας σημείωσε στις 11 Ιουλίου ότι οι απώλειες της Ουκρανίας ξεπέρασαν τους 26.000 στρατιώτες, 21 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, 1.244 άρματα μάχης και χιλιάδες άλλο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων 17 τανκς Leopard και 12 οχήματα μάχης πεζικού Bradley.
Οι μεγάλες απώλειες επιβεβαιώνονται από την επείγουσα αποστολή νέων παρτίδων εξοπλισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ιδιαίτερα την αποτελεσματικότητα των ναρκοπεδίων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Επίθεση Ουκρανών με HIMARS στο κέντρο του Donetsk – Τρεις νεκροί, 11 τραυματίες

Επίθεση με πυραύλους HIMARS κατά του κέντρου του Donetsk εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί με αποτέλεσμα – και βάσει των πρώτων στοιχείων – να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι έντεκα
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η ουκρανική επίθεση έγινε στο κέντρο της πόλης Donetsk και μάλιστα σε περιοχή όπου βρίσκεται o σταθμός λεωφορείων «Yuzhny».
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, από την πυραυλική αυτή επίθεση έχουν ξεσπάσει διάφορες πυρκαγιές στην πόλη ενώ όσον αφορά τους τραυματίες, αυτοί έχουν ήδη μεταφερθεί σε δομές υγείας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατεγράφησαν 10 εκρήξεις στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στις συνοικίες Budennovsky, Kalininsky και Proletarsky.

Ρωσία: Σε απόγνωση οι Ουκρανοί – Δεν προχωρά η αντεπίθεση τους – Σπατάλησαν τα όπλα του ΝΑΤΟ

Οι Ουκρανοί είναι σε απόγνωση, δεν προχωρά η αντεπίθεση τους και έχουν ήδη σπαταλήσει όλους τους στρατιωτικούς πόρους του ΝΑΤΟ υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, αναφέροντας πως ακριβώς για αυτούς τους λόγους το Κίεβο αποφασίζει να πλήξει στόχους και αστικές υποδομές στο ρωσικό έδαφος.
Όπως είπε, η Ρωσία θα συνεχίσει να καταπολεμά τις ουκρανικές τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολιτικές υποδομές στο έδαφος της Ρωσίας.
«Είναι πράξεις απόγνωσης στο πλαίσιο των αποτυχιών τους.
Είναι προφανές ότι το Κίεβο καταφεύγει σε τέτοιες τρομοκρατικές τακτικές πραγματοποιώντας τρομοκρατικά χτυπήματα.
Αυτά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στοχεύουν ακριβώς σε πολίτες, ακριβώς σε συγκεκριμένους κοινωνικούς στόχους.
Είναι αηδιαστικό, θα συνεχίσουμε να το πολεμάμε» υπογράμμισε ο Peskov, αναφέροντας πως επιβεβαιώνει η φύση του καθεστώτος του Κιέβου από τις συνεχείς προσπάθειες του να επιφέρει τρομοκρατικά χτυπήματα.
«Γίνεται ότι είναι δυνατό για να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους από αυτά τα χτυπήματα» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αναφέροντας πως ήδη έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας σε Μόσχα και σε διάφορες ρωσικές επαρχίες λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων από την Ουκρανία.

Αφρίζουν… με τις διαπραγματεύσεις οι Ουκρανοί – Medvedev: Μας βολεύει, θα τους πάμε μέχρι τέλους

Σαφές μήνυμα στην Ουκρανία και στην ηγεσία του Κιέβου πως η άρνηση τους να διαπραγματευτούν, είναι μια στάση που εξυπηρετεί τη Ρωσία και τους στόχους της στέλνει ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev.
«Η άρνηση των αρχών του Κιέβου να διαπραγματευτούν με τη Μόσχα θα επιτρέψει στη Ρωσία να φέρει στο τέλος του αυτό που ξεκίνησε με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Είναι βολικό για τη Ρωσία ότι το Κίεβο προβάλλει μια μη βιώσιμη «ειρηνευτική φόρμουλα» και απορρίπτει όλες τις άλλες προτάσεις για διαπραγματεύσεις… βγάζοντας αφρούς από το στόμα» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Medvedev αναφέρθηκε στο πόσο «χρήσιμο» είναι το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος Zelensky, βάσει του οποίου «απαγορεύονται οι διαπραγματεύσεις για ειρήνη με τη Ρωσική Ομοσπονδία».
«Όλα αυτά θα επιτρέψουν στη Ρωσία να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση» αναφέρει ο Medvedev, υποστηρίζοντας ότι υπονοεί το τέλος του καθεστώτος του Bandera και της νεοναζιστικής της ιδεολογίας όπως επίσης και το «φυσικό τέλος όλων αυτών των αχρείων που σκότωσαν τεράστιο αριθμό πολιτών τους για χάρη των χρημάτων που έκλεψαν από τη Δύση για να ικανοποιήσουν τις οδυνηρές τους φιλοδοξίες».

Αδύνατη μια ειρηνευτική διευθέτηση

Από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov υποστήριξε ότι είναι αδύνατο Ρωσία και Ουκρανία να καταλήξουν σε μια ειρηνευτική διευθέτηση, εξαιτίας της θέσης που έχει το Κίεβο.
Επιπλέον, ο Peskov κατηγόρησε το Κίεβο ότι με την πυραυλική επίθεση στο κέντρο της πόλης Donetsk επιβεβαίωσε τις προσπάθειες του προκειμένου να επιφέρει τρομοκρατικά πλήγματα.
Όπως είπε, οι επιθέσεις της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος είναι «πράξεις απόγνωσης» ενώ διαβεβαίωσε πως η Ρωσία θα πολεμήσει αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες.

Δεν στρατολογεί η Wagner – Prigozhin: Ίσως στο μέλλον εάν το ζητήσει η Ρωσία

Αυτή τη στιγμή η Wagner δεν στρατολογεί υποστηρίζει ο Yevgeny Prigozhin, ο επικεφαλής του ρωσικού ιδιωτικού στρατού, ο οποίος ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον.
«Σήμερα καθορίζουμε τους επόμενους μας στόχους, των οποίων το περίγραμμα γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά τα καθήκοντα θα εκτελεστούν στο όνομα του μεγαλείου της Ρωσίας» φέρεται να υποστηρίζει μια φωνή που παραπέμπει σε αυτήν του Prigozhin, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με το Reuters, το μήνυμα αυτό δημοσιεύτηκε στο Gray Zone, ένα κανάλι στο Telegram, το οποίο φέρεται πως συνδέεται με τη Wagner.
Στο μήνυμα αυτό ο Prigozhin φέρεται να αναγνωρίζει πως κάποιοι από τους μαχητές της Wagner, άφησαν την ομάδα για «άλλες δομές εξουσίας».

Δεν έχουμε ελλείψεις

«Δυστυχώς, κάποιοι μετακόμισαν σε άλλες δομές εξουσίας αλλά θέλουν να επιστρέψουν.
Από τη στιγμή που δεν βιώνουμε κάποια έλλειψη σε προσωπικό, δεν σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε σε νέες προσλήψεις» φέρεται να λέει ο Prigozhin.
«Ωστόσο, θα σας είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες, εάν διατηρήσετε επαφή μαζί μας.
Και μόλις η Πατρίδα χρειαστεί να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα που θα είναι σε θέση να προστατεύσει τα συμφέροντα της, σίγουρα θα αρχίσουμε να στρατολογούμε» υποστηρίζει ο Prigozhin.

Οι πιο σφοδρές μάχες στο Ugledar – Διώχνουμε τους Ουκρανούς

Οι πιο σφοδρές μάχες αυτή τη στιγμή αλλά και τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών γίνονται στην κατεύθυνση του Ugledar υποστήριξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin.
«Το πιο «καυτό» σημείο αυτή τη στιγμή είναι το Ugledar.
Εκεί θα έλεγα πως γίνονται οι πιο βίαιες συγκρούσεις τις τελευταίες ημέρες» υποστήριξε μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya – 24 o Pushilin, ο οποίος τόνισε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατάφεραν να εκδιώξουν τους Ουκρανούς από το χωριό Staromayorskoye.
«Οι μονάδες μας μπόρεσαν να χτυπήσουν τον εχθρό.
Ο εχθρός υπέστη μεγάλες απώλειες τόσο σε προσωπικό όσο και σε στρατιωτικό εξοπλισμό» επισημαίνει ο Pushilin.
Scott Ritter (πρώην CIA): Προκλητικό εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς Ουκρανούς θυσιάζουν οι αμερικανοί

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών για να χτυπήσουν τη Ρωσία αποδεκτή θυσία, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter
«Θέλουμε να θυσιάσουμε την Ουκρανία και τους Ουκρανούς για να αποδυναμώσουμε τη Ρωσία.
Αποδεχόμαστε να σκοτωθούν εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί μόνο και μόνο επειδή το θέλουμε.
Και αυτό είναι εξαιρετικά εξωφρενικό» τόνισε ο αμερικανός αξιωματικός.

Τα Leopard έχουν αποδειχθεί άχρηστα τεθωρακισμένα στην Ουκρανική σύγκρουση – Είναι παγίδα θανάτου

Τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard είναι απολύτως αναποτελεσματικά και φέρνουν μόνο προβλήματα στον ουκρανικό στρατό, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Scott Ritter.
«Αυτά τα τανκς είναι άχρηστα και μη πρακτικά.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν ξέρουν πώς να τα χρησιμοποιήσουν, δεν ξέρουν πώς να τα επισκευάσουν.
Αυτά είναι παλιά τανκς και καταστρέφονται μόλις μπουν στο πεδίο της μάχης», είπε ο αξιωματικός.
Ο Ritter σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία είχε μεγάλες ελπίδες για το Leopard, αποκαλώντας το “θαυματουργό όπλο” ικανό να αλλάξει την τάση στο πεδίο της μάχης.
Ωστόσο, οι προσδοκίες δεν δικαιώθηκαν, γεγονός που υπονόμευσε το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Οι στρατιώτες είπαν ότι ήταν ένα απίστευτο όπλο.
Τελικά, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τίποτα άλλο από μια παγίδα θανάτου»…

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι Ουκρανοί τρέπονται σε φυγή όταν χτυπούν τα ρωσικά TOS Solntsepek

Τα ρωσικά βαριά φλογοβόλα συστήματα (TOS) «Solntsepek» αναγκάζουν τον ουκρανικό στρατό να τραπεί σε φυγή, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter
«Δεν λένε στην Ουκρανία ότι οι Ρώσοι καταστρέφουν το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με τη βοήθεια βομβών ολίσθησης και βαρέων φλογοβόλων TOS-1 και TOS-2.
Μετά από αυτό, οι Ουκρανοί στρατιώτες είτε πεθαίνουν, είτε τραυματίζονται, είτε υποχωρούν», είπε ο αμερικανός αξιωματικός.
Μόλις οι Ουκρανοί διασχίσουν την γκρίζα ζώνη, καλύπτονται από πυροβολικό, χωρίς να αφήνουν καμία πιθανότητα προώθησης, διευκρίνισε ο Ritter.
Ο ουκρανικός στρατός δεν πέτυχε τίποτα, αντιθέτως σκοτώθηκαν πολλοί Ουκρανοί στρατιώτες…

McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Το σχέδιο των ρώσων είναι να περικυκλώσουν το Kharkiv

Ο ρωσικός στρατός θα περικυκλώσει το Kharkiv ως αποτέλεσμα μιας σειράς μεγάλων ηττών της ουκρανικής διοίκησης στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk ανέφερε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης McGregor.
«Οι Ρώσοι έχουν σπάσει την άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση του Kupyansk και του Liman και παίρνουν τον έλεγχο του δρόμου που θα τους επιτρέψει να κινηθούν είτε δυτικά είτε βορειοδυτικά για να περικυκλώσουν το Kharkiv», προέβλεψε ο αξιωματικός.
Ο MacGregor αποκάλεσε το ρωσικό σύστημα οχυρώσεων ένα κολοσσιαίο εμπόδιο βάθους δεκάδων χιλιομέτρων.
Κατά τη γνώμη του, η ουκρανική διοίκηση δεν θα μπορέσει ποτέ να το ξεπεράσει. Ο συνταγματάρχης χαρακτήρισε απελπιστική την τρέχουσα κατάσταση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Η αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στις κατευθύνσεις Zaporozhye, Yuzhnodonetsk και Artemivsk ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου. Το καθεστώς του Κιέβου ανέπτυξε στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ οπλισμένες με δυτική τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των πολυδιαφημισμένων τανκς Leopard… αλλά τα αποτελέσματα είναι δραματικά ανούσια…

McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου των ρώσων είναι αξιοθαύμαστα

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί ισχυρά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW) που εμποδίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης McGregor.
«Όταν οι Ρώσοι μετακινούν τα συστήματα αεράμυνας τους, μετακινούν επίσης τις εγκαταστάσεις ηλεκτρονικού πολέμου (EW), οι οποίες έχουν τεράστιες δυνατότητες.
Έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην ικανότητα του ουκρανικού στρατού να πολεμήσει», είπε ο McGregor.
Ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός «φίμωσε» το ουκρανικό HIMARS MLRS με μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου.
Κατά τη γνώμη του, οι δυνατότητες των αμερικανικών συστημάτων εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων στην Ουκρανία έχουν εξαντληθεί.
Το ίδιο θα συμβεί και με τα συστήματα μεγάλης εμβέλειας ATACMS υψηλής ακρίβειας, καθώς λειτουργούν με την ίδια αρχή με το HIMARS…

Oleg Soskin (πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma): Θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky αντιμετωπίζει εμφύλιο πόλεμο εάν συνεχίσει να κατέχει παράνομα την εξουσία στη χώρα, δήλωσε ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma που ήταν πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Αν κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, κινούνται προς έναν εμφύλιο», λέει ο πολιτικός επιστήμονας.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, ο Ουκρανός ηγέτης συνεχίζει αντισυνταγματικά να κατέχει την εξουσία, αφού ο στρατιωτικός νόμος που έχει θεσπίσει δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή γενικών εκλογών στη χώρα.
Αυτό, μαζί με την αναγκαστική επιστράτευση Ουκρανών στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο, προειδοποιεί ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας.

«Εάν δεν αρθεί ο στρατιωτικός νόμος και γίνουν εκλογές, τότε αυτή η κυβέρνηση θα θεωρηθεί παράνομη.
Και αν είναι παράνομη, τότε είναι εκτός νόμου, και κάθε Ουκρανός με βάση το 5ο άρθρο του συντάγματος μπορεί να χτυπήσει την κυβέρνηση.
Νωρίτερα, ο βουλευτής του Verkhovna Rada της Ουκρανίας Oleksiy Goncharenko δήλωσε ότι λόγω της παράτασης του στρατιωτικού νόμου, οι βουλευτικές εκλογές στα τέλη Οκτωβρίου δεν θα διεξαχθούν στη χώρα.
Στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, καθιερώθηκε καθεστώς στρατιωτικού νόμου….

Η κατάσταση στην Ουκρανία ξεφεύγει από τον έλεγχο

Η κατάσταση στην Ουκρανία ξεφεύγει από τον έλεγχο λόγω της συνεχιζόμενης κινητοποίησης ανδρών στο μέτωπο, δήλωσε ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma που ήταν πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας.
«Βλέπουμε πώς προσπαθούν να συλλάβουν νέους ανθρώπους, τους πετούν σαν κρέας, στο μέτωπο και τι είδους αντίσταση δείχνουν.
Η αντίσταση ενάντια στους στρατιωτικούς επιτρόπους που τους πιάνουν θα ενταθεί. .
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορέσουν να διαπεράσουν τις ισχυρές αμυντικές οχυρώσεις του ρωσικού στρατού.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, η Ουκρανία εξαντλείται και από δυτικά όπλα: τα άρματα μάχης και οι πύραυλοι τελειώνουν, αλλά δεν υπάρχουν ακόμα αεροπλάνα.
Νωρίτερα, ο Soskin είπε ότι η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου λόγω του σφετερισμού της εξουσίας από τον Zelensky.

Stephen Bryan (Ινστιτούτο Yorktown): Ο Zelensky αποκάλυψε στρατηγικές θέσεις των Ουκρανών στο Dnepropetrovsk και οι ρώσοι τους διέλυσαν

Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky θα μπορούσε να είχε αποκαλύψει τη θέση του σταθμού διοίκησης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων προτού καταστραφεί από τον ρωσικό στρατό, ανέφερε ο Stephen Bryan, ειδικός των ΗΠΑ και ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο Πολιτικής Ασφαλείας στο Ινστιτούτο Yorktown.

«Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν προσεκτικά τις κινήσεις του Zelensky.
Ως εκ τούτου, η άφιξή του στο Dnepropetrovsk και η συνάντηση με Ουκρανούς στρατηγούς και διοικητές πεδίου, καθώς και με τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, θα μπορούσε να δείξει τη θέση του κέντρου διοίκησης σε αυτήν την περιοχή», τόνισε ο ειδικός.
Σημείωσε ότι στις 28 Ιουλίου, πριν από την καταστροφή του κέντρου λήψης αποφάσεων, ο Ουκρανός ηγέτης επισκέφτηκε το Dnepropetrovsk και απένειμε βραβείο στον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny και συναντήθηκε επίσης με τον Kirill Budanov και τον Alexander Syrsky.
Να σημειωθεί ότι μια ημέρα μετά ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την καταστροφή του σταθμού διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Dnepropetrovsk.

Larry Johnson (πρώην αναλυτής CIA): Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες… έχουν συμβάλει στην καταστροφή των Ουκρανών

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες βρίσκουν και καταστρέφουν γρήγορα μέρη όπου οι Ουκρανοί επισκευάζουν άρματα μάχης, γι’ αυτό οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν έντονη έλλειψη τεθωρακισμένων οχημάτων στο μέτωπο, δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson.
«Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να επισκευάσουν οχήματα μάχης στη χώρα τους επειδή οι Ρώσοι έχουν τη δυνατότητα να ανατινάξουν τα συνεργεία.
Οι Ουκρανοί γνωρίζουν ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες θα βρουν γρήγορα πού βρίσκονται και μετά τα τανκς θα γίνουν βασικός στόχος»
Η Ουκρανία αναγκάζεται να στείλει κατεστραμμένο εξοπλισμό στην Πολωνία για αποκατάσταση, κάτι που απαιτεί πολύ χρόνο και υπονομεύει σημαντικά τη μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Ρωσικά εδαφικά κέρδη σε Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Svatove-Kreminna στις 30 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις ανατολικά του Berestove (20 χλμ βορειοδυτικά του Svatove) και κοντά στη Novoyehorivka (16 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove) και Bilohorivka (12 χλμ νότια της Kreminna).
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ουκρανικής Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων, Συνταγματάρχης Serhiy Cherevaty ανέφερε ότι υπήρχαν επτά μάχες κατά μήκος της γραμμής Svatove-Kreminna και ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να κερδίσουν την πρωτοβουλία στην περιοχή.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι στοιχεία της Ρωσικής Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση του Novoselivske (16 χλμ βορειοδυτικά του Svatove) και προχώρησαν 300 μέτρα στην ουκρανική άμυνα.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα στη δυτική (δεξιά) όχθη του ποταμού Zherebets κοντά στο Karmazynivka (13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Svatove) και προχώρησαν κατά μήκος ενός μετώπου πλάτους 8 χιλιομέτρων και 7 χιλιομέτρων σε βάθος στην περιοχή την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι ρωσικές δυνάμεις υποβαθμίζουν τις ουκρανικές άμυνες στη δασική περιοχή Serebryanske νότια της Kreminna και κοντά στο Torske (14 χλμ δυτικά της Kreminna), αν και αναγνώρισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να ξεκινήσουν σημαντικές προσπάθειες για να καταλάβουν το Torske…

Ανησυχούν οι Ουκρανοί

Ένας Ουκρανός αξιωματούχος τόνισε ότι η αυξημένη ρωσική επιθετική δραστηριότητα κατά μήκος της γραμμής Svatove-Kreminna είναι μέρος μιας προετοιμασμένης μεγάλης επιθετικής επιχείρησης.
Ο Ουκρανός Συνταγματάρχης Serhiy Cherevaty δήλωσε στις 29 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μια «στρατηγική» επιχείρηση στην κατεύθυνση του Kupyansk αυτό το καλοκαίρι και τη θεωρούσαν «μείζονα επίθεση».
Ο Cherevaty δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέπτυξαν σημαντικό αριθμό ανεπαρκώς εκπαιδευμένου προσωπικού στην περιοχή για αυτή την προσπάθεια.
Οι ρωσικές δυνάμεις βασίζονται σε διαθέσιμους σχηματισμούς και μονάδες πεζικού, ρωσικών αερομεταφερόμενων (VDV) και BARS (Ρωσικές Έφεδρες Μάχης), καθώς και σε παραστρατιωτικές εταιρείες (PMC) όπως «Veterany» και «Tigr» και απροσδιόριστες Τσετσενικές».

Μάχες δυτικά από το Bakhmut

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Bakhmut στις 30 Ιουλίου και δεν σημείωσαν επιβεβαιωμένα κέρδη.
Πηγές του ουκρανικού στρατού ανέφεραν ότι τα ουκρανικά στρατεύματα σημειώνουν μικρές αλλά συνεχείς επιτυχίες στη νότια πλευρά του Bakhmut και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να τραβούν εφεδρεία στην περιοχή.
Τα ουκρανικά στρατεύματα συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις νοτιοδυτικά του Bakhmut κοντά στο Klishchiivka (6 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά) ενώ οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει ανατολικά της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή Klishchiivka.
Αρκετές ρωσικές πηγές ενίσχυσαν το υλικό που φέρεται να δείχνει στοιχεία του τάγματος «Pryzrak» της 4ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LNR) να επιτίθενται σε ουκρανικές θέσεις στα περίχωρα της Klishchiivka.

Στο μέτωπο του νότιου Donetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στα νοτιοδυτικά προάστια της πόλης του Donetsk στις 30 Ιουλίου, αλλά δεν σημείωσαν κανένα ισχυρό ή επιβεβαιωμένο όφελος.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν ανεπιτυχώς κοντά στη Marinka.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavrisk, Ταγματάρχης Valerii Shershen σημείωσε στις 30 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αυξήσει τις επιχειρήσεις επίθεσης στη Marinka και χρησιμοποιούν εντονότερα αποσπάσματα επίθεσης “Storm-Z”.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.