ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παρά τις δραματικές απώλειες οι Ουκρανοί σχεδιάζουν μαζική επίθεση – Έχασαν μαζί με τη Λεγεώνα των Ξένων 1.400 στρατιώτες

1 min read

Σημαντικά πλήγματα δέχονται από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις οι Ουκρανοί, που, παρά ταύτα, σχεδιάζουν μαζική και ολομέτωπη επίθεση… 

Ειδικότερα, η Ουκρανία συγκεντρώνει στρατεύματα για μεγάλης κλίμακας επίθεση, αναφέρει η Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk
Όπως επισημαίνεται, στις 23 Οκτωβρίου, ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε τις κοινότητες PokrovskoyeSvatovoZolotoye και Novoaidar με αμερικανικά πυραυλικά συστήματα HIMARS
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Κίεβο σχεδιάζει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση σε πολλές περιοχές κατά μήκος της γραμμής εμπλοκής. 
«Προφανώς, τώρα, αναδιατάσσονται.
Συγκεντρώνουν ανθρώπινο δυναμικό και όπλα για ένα αποφασιστικό χτύπημα κατά των εδαφών μας και δεν αποκλείουμε ότι αυτή η επίθεση μπορεί να εξαπολυθεί προς όλα τα μέτωπα: προς την Kherson αλλά και στην περιοχή Kremennaya και Svatovo στο Luhansk» δήλωσε ο βοηθός υπουργός Εσωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LPR) Vitaly Kiseliov. 
Τις προηγούμενες ημέρες, ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε, κάνοντας χρήση των πυραυλικών συστημάτων HIMARS και άλλους οικισμούς του Luhansk, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων BryankaLisichanskPopasnayaRubezhnoye, το χωριό Novoivanovka, τους οικισμούς Chervony Prapor και Troitskoye, σκοτώνοντας έξι και τραυματίζοντας 12 πολίτες.
Ωστόσο, οι Ουκρανοί έχασαν 1.400 στρατιώτες την τελευταία εβδομάδα, όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας πως ο εχθρός υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικό στην περιοχή Nikolaev-Krivoi Rog. 

Πρόβατα επί σφαγή

Όπως προαναφέρθηκε, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξάλειψαν περισσότερους από 1.400 Ουκρανούς στρατιώτες και ξένους μισθοφόρους την περασμένη εβδομάδα, με βάση τις καθημερινές ενημερώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας, Igor Konasenkov.
«Ο εχθρός υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικό στην περιοχή Nikolaev-Krivoi Rog.
Συνεχίστηκαν δε τα πλήγματα σε ζωτικής σημασίας υποδομές της Ουκρανίας».
Υπενθυμίζεται ότι, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, οι καθορισμένοι στόχοι χτυπήθηκαν από όπλα μεγάλης εμβέλειας, από θάλασσα και αέρος, και στις 20 και 23 Οκτωβρίου από πυραύλους αέρος.
Επιπλέον, όπλα υψηλής ακρίβειας της Αεροδιαστημικής Δύναμης έπληξαν τα εργαστήρια του αμυντικού εργοστασίου Kommunar στο Kharkiv, όπου καταστράφηκαν κεφαλές για τους αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptun που παράγονται εκεί.
Ο εχθρός έχασε, επίσης, αρκετές εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων, συμπεριλαμβανομένου ενός αγροκτήματος δεξαμενής πετρελαίου με 56.000 τόνους ντίζελ της δύναμης Dnepr και μια αποθήκη καυσίμων με περισσότερους από 100.000 τόνους καυσίμων αεροσκαφών για την Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία. 
Η ουκρανική πλευρά έχασε πάνω από 800 στρατιώτες και μισθοφόρους της Λεγεώνας των Ξένων κατά τη διάρκεια επανειλημμένων ανεπιτυχών προσπαθειών επίθεσης σε ρωσικές θέσεις.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περίπου 300 άνδρες στην περιοχή Krasny Liman και περισσότερους από 160 στην περιοχή Kupyansk.
Στη νότια περιοχή του Donetsk, ο ρωσικός στρατός εξολόθρευσε πάνω από 80 στρατιώτες και στην περιοχή Zaporizhye περισσότερους από 40.
Σε μια άλλη προσπάθεια επέλασης ουκρανικών στρατευμάτων στην αριστερή όχθη της Kakhovka, με στόχο την κατάληψη του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye, ο εχθρός έχασε περισσότερους από 90 στρατιώτες και 14 βάρκες.
Στην περιοχή της Zaporozhye, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν το διοικητήριο της ενωμένης ομάδας στρατευμάτων της Ουκρανίας Dnepr.

Απώλειες σε υλικό

Στην περιοχή Nikolaev και Krivoi Rog, oι Ουκρανοί προσπάθησαν να διασπάσουν τη ρωσική άμυνα.
Σε μια από αυτές τις προσπάθειες χρησιμοποιήθηκε ένα τάγμα αρμάτων μάχης.
Την περασμένη εβδομάδα, 20 τανκς, 66 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 70 άλλα οχήματα καταστράφηκαν στην περιοχή αυτή.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο άρματα μάχης, ένα όχημα μάχης πεζικού και ένα όχημα εκκαθάρισης ναρκών UR-77.
Στην περιοχή Krasny Liman ο εχθρός έχασε 6 άρματα μάχης, 23 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 9 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 17 άλλα οχήματα.
Στην περιοχή Kupyansk οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 3 άρματα μάχης, 7 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 8 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 9 οχήματα.
Στη Zaporozhye και στο νότιο Donetsk, τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν 5 άρματα μάχης, 16 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 13 άλλα οχήματα.
Επιπλέον, 4 ραντάρ αντι-μπαταριών AN/TPQ-36, AN/TPQ-37 και AN/TPQ-50 αμερικανικής κατασκευής, 4 εκτοξευτές του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-300 και ένα ραντάρ εντοπισμού στόχων χαμηλού ύψους ST- 68UM καταστράφηκαν.
Μόλις σε μία εβδομάδα, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 165 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, καθώς και περισσότερα από 120 άλλα οχήματα διαφόρων τύπων.
Οι στόχοι της αεροπορίας, της αεράμυνας και του πυροβολικού χτυπήθηκαν. 
Μονάδες επιχειρησιακής τακτικής και στρατιωτικής αεροπορίας, πυραύλων και πυροβολικού, καθώς και η αεράμυνα του ρωσικού στρατού κατέστρεψαν τα ουκρανικά αεροσκάφη Sukhoi-25 και MiG-29, ένα ελικόπτερο Mi-8, καθώς και 24 αποθήκες πυρομαχικών, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού.
Ένα χτύπημα υψηλής ακρίβειας της Ρωσικής Αεροδιαστημικής Δύναμης κατέστρεψε ένα υπόστεγο με στρατιωτικό εξοπλισμό ουκρανικής ξένης κατασκευής κοντά στη Novaya Kamenka, στην περιοχή Kherson.
Αποτέλεσμα επιχειρήσεων, το ρωσικό πυροβολικό εξάλειψε διμοιρίες των συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Uragan και Olkha και των ΗΠΑ MLRS Himars.
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 70 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα διαφόρων τύπων και 98 ρουκέτες HIMARS, Olkha και Smerch MLRS, καθώς και 14 αμερικανικής κατασκευής πύραυλους HARM.

Οι Ουκρανοί έχασαν 6.020 άρματα μάχης

Περισσότερα από 6.000 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
«Συνολικά, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έχουν καταστραφεί: 325 αεροσκάφη της Ουκρανίας, 162 ελικόπτερα, 2.326 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 383 αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων, 6.020 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης των Ουκρανών, 874 μάχες πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών οχήματα, 3.521 πυροβόλα και όλμους πεδίου, καθώς και 6.741 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων».

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.