ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παπαθανάσης Αν αποφασιστεί από τους ειδικούς ότι πρέπει να φοράμε μάσκα και σε άλλα καταστήματα θα το κάνουμε

1 min read

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας ακόμη και σε φούρνους και κρεοπωλεία άφησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο OPEN.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την πιθανότητα για υποχρεωτική χρήσης μάσκας, εκτός από τα σούπερ μάρκετ, σε εμπορικά κέντρα και εκκλησίες, είπε: “Αν αποφασιστεί από τους ειδικούς ότι πρέπει να φορά μάσκα και σε άλλα καταστήματα θα το κάνουμε. Ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση, τη χαρτογράφηση των κρουσμάτων και την ιχνηλάτηση, οι επιστήμονες παρακολουθούν και λαμβάνουν αποφάσεις. Τίποτα δεν έχει φύγει από το τραπέζι”.

Επομένως, ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποφασιστεί ότι θα φοράμε μάσκα και στα υπόλοιπα καταστήματα υγειονομικού χαρακτήρα, πχ. σε φούρνους, σε κρεοπωλεία ή μπορεί να φοράμε μάσκα σε κλειστούς χώρους. Είναι κάτι το οποίο είναι συνεχώς στο τραπέζι” πρόσθεσε.
“Σαφώς και βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο, άλλωστε κανείς δεν είπε ότι ο κορωνοϊός έχει φύγει. Είμαστε εν μέσω της κρίσης και πρέπει να το αντιληφθούμε αυτό και να μην ξεχνάμε. Απλά έχουμε πάει πολύ καλά και είναι λες και πέρασε από πάνω μας ο κορονοϊός και τον έχουμε ξεχάσει. Δεν ισχύει όμως αυτό. Βλέπουμε ότι χώρες όπως η Σερβία πολύ γρήγορα ξανακύλησαν. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Γι’ αυτό και είπαμε ότι αυτά τα μέτρα τα οποία μπορούμε να λάβουμε είναι στο τραπέζι πάντα καθότι είναι μια εξελισσόμενη κατάσταση. Και αν αποφασιστεί από τους ειδικούς ότι πρέπει να φοράμε μάσκα και σε άλλα καταστήματα, θα το κάνουμε”, σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Παράλληλα, ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στο ζήτημα της προσωπικής ευθύνης στη χρήση μάσκας και τη γενικότερη εφαρμογή των μέτρων καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός και ένας ελεγκτής για κάθε πολίτη. “Θα πρέπει, στο πλαίσιο της ατομικής μας ευθύνης, να θωρακίσουμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας” τόνισε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.