ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πάπας Φραγκίσκος: Το ΝΑΤΟ προκάλεσε» τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία!

1 min read

Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε, επίσης, τη «βαρβαρότητα» του πολέμου και τη συνέκρινε με τον εμφύλιο πόλεμο στη Ρουάντα τη δεκαετία του 1990, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τη γενοκτονία της μειονότητας των Τούτσι.

Επιστρέφοντας στα της Ουκρανίας, ο Πάπας επισήμανε πως η Αγία Έδρα ζητά από τα μέσα Μαρτίου συνάντηση μεταξύ του ιδίου και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα. «Φυσικά, χρειαζόμασταν τον ηγέτη του Κρεμλίνου για ένα “παράθυρο” χρόνου. Δεν είχαμε ακόμη καμία απάντηση και εξακολουθούμε να προσπαθούμε, ακόμα κι αν φοβάμαι ότι ο Πούτιν δεν μπορεί και δεν θέλει να έχει αυτή τη συνάντηση αυτή τη στιγμή», είπε σχετικά.

Θα επισκεφθεί το Κίεβο, αφού προηγηθεί η Μόσχα

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο Πάπας Φραγκίσκος απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάει στο Κίεβο, προς το παρόν: «Πρώτα πρέπει να πάω στη Μόσχα, πρώτα πρέπει να συναντήσω τον Πούτιν». Ο Πάπας ανέφερε, επίσης, ότι ακύρωσε συνάντηση με τον Πατριάρχη Κύριλλο, τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και βασικό υποστηρικτή του Πούτιν, που δικαιολόγησε τον πόλεμο, καθώς και οι δύο πίστευαν ότι θα είχε «διφορούμενη» ερμηνεία – αλλά σε τηλεφωνική επικοινωνία είπε ότι προειδοποίησε τον Κύριλλο να μην «γίνει ο ίδιος βωμός του Πούτιν».

Από το ξεκίνημα της εισβολής στην Ουκρανία, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει επανειλημμένα επικρίνει τον πόλεμο, ενώ αποφεύγει να κατονομάσει τον Πούτιν, καθώς η εξωτερική πολιτική του Βατικανού θέλει να κρατά ανοιχτή την πόρτα για διάλογο. Όπως αναφέρει το Politico, η ρωσική πρεσβεία στην Αγία Έδρα δεν απάντησε σε τηλεφωνικές κλήσεις ή σε αίτημα για σχολιασμό του θέματος μέσω email. Εκπρόσωπος του Βατικανού, επίσης, δεν απάντησε σε αίτημα για κάποιο σχόλιο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.