ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παπανάτσιου: Μέχρι τέλη Μαρτίου οι νέες αντικειμενικές αξίες

1 min read

Παπανάτσιου: Μέχρι τέλη Μαρτίου οι νέες αντικειμενικές αξίες

«Για το 2018 δε θα έχουμε καμία διαφορά στα φορολογικά, ούτε θα έχουμε μείωση στο αφορολόγητο»,

διαβεβαίωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Η Κ.Παπανάτσιου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου θα γίνει το 2020 και όχι το 2019, οπότε καθώς το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι θα πιαστούν οι στόχοι του 2018 και δεν θα χρειαστεί.

Σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες, σημείωσε ότι η υποχρέωση είναι να έχουν οριστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, αναφέροντας πως η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει. Κληθείσα να απαντήσει στο αν θα υπάρχει διαφορά με τις τρέχουσες, είπε ότι δεν είναι σε θέση να απαντήσει, υπογραμμίζοντας ότι οι εκτιμητές είναι ανεξάρτητοι.

Παραδεχόμενη ότι ο στόχος των φόρων ακινήτων παραμένει ίδιος, επεσήμανε ότι η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών στοχεύει στο να καλυφθούν οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν σε περιοχές της χώρας.

Μιλώντας για το ζήτημα του πλαστικού χρήματος και συγκεκριμένα για τη σύνδεσή του με το «χτίσιμο» του αφορολόγητου, αλλά και τις κληρώσεις της φορολοταρίας, διαβεβαίωσε πως ισχύουν όλες οι αποδείξεις συναλλαγών με κάρτες στο χτίσιμο του αφορολόγητου, παρά το γεγονός πως στη φορολοταρία δεν υπολογίζονται οι συναλλαγές με κάρτα που έγιναν σε επιχειρήσεις των οποίων οι λογαριασμοί είναι προσωπικοί και όχι επαγγελματικοί.

Εκεί, ωστόσο, που εντοπίζεται το πρόβλημα είναι στις συναλλαγές μέσω web banking, καθώς οι συναλλαγές αυτές δεν υπολογίζονται ακόμα. Διαβεβαίωσε όμως πως το ζήτημα είναι σε γνώση των αρμοδίων και θα επιλυθεί.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, τόνισε ότι «το Δημόσιο δεν έχει κάνει ποτέ πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Κάνει κατάσχεση επειδή πρέπει να διαφυλαχθούν τα χρήματα του Δημοσίου».

Ερωτηθείσα για τις αποδείξεις που πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι για τις φετινές τους δηλώσεις, είπε προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός.

Τέλος, η υφυπουργός Οικονομικών είπε πως «δεν πρόκειται να αυξηθούν από εδώ και πέρα οι φόροι. Το 2019 δεν θα έχουμε καμία αλλαγή για τους φόρους» και πρόσθεσε ότι, «θα έχουμε επίσης μείωση φορολογικών συντελεστών».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.