ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-2: «Ένωση» για… Champions League στην Τούμπα!

1 min read

Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη από τον ΠΑΟΚ, πέρασε με 2-0 από την Τούμπα κι έδειξε ότι η μάχη για τη δεύτερη θέση έχει… δρόμο ακόμα.

Σε ένα ματς που έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν χαρακτήρα κι έκαναν αυτό που έψαχναν εδώ κι αρκετό καιρό… Μια καλή εμφάνιση σε ντέρμπι! Αποτέλεσμα; Να κυριαρχήσει σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να φύγει άξια με το «διπλό» από τη Θεσσαλονίκη. Η «Ένωση» έπιασε στη δεύτερη θέση τον ΠΑΟΚ και πλέον στα ματς που απομένουν αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη! Ουσιαστικά στο πιο κρίσιμο φετινό ματς… μέχρι το επόμενο, η ΑΕΚ πήρε… σχεδόν άριστα, την ώρα που οι γηπεδούχοι προβλημάτισαν με την εμφάνιση που πραγματοποίησαν.

Ξεκίνημα με… ακυρωθέν γκολ του ΠΑΟΚ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια φάση που αναμένεται να σηκώσει «σκόνη», καθώς ο ΠΑΟΚ στο 7ο λεπτό σκόραρε αλλά το γκολ του δεν μέτρησε ποτέ. Την μπάλα στα δίχτυα έβαλε ο Σφιντέρσκι αλλά ο διαιτητής, Ντι Μπέλο το ακύρωσε υποδεικνύοντας επιθετικό φάουλ, για τράβηγμα του Μαουρίτσιο στον Σιμόες.  Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο γκολ έπρεπε να μετρήσει. Μετά από αυτή την φάση, πάντως, η ΑΕΚ πήρε την πλήρη κατοχή και δημιούργησε θέματα στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ.

«Κιτρινόμαυρη» κυριαρχία

Οι παίκτες του Καρέρα πήραν τον έλεγχο, δεν απειλήθηκαν, ενώ δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι βρήκαν πολλές στημένες φάσεις κοντά στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Μεγαλύτερη όλων πέρα φυσικά του γκολ ήταν εκείνη (στο 41’) πριν το 1-0 της ΑΕΚ, όταν ο Λιβάγια εκτέλεσε με το δεξί από αριστερά, η μπάλα χτύπησε στον Εσίτι, με την μπάλα να αλλάζει πορεία και τον Πασχαλάκη να κάνει το κάνει εντυπωσιακή απόκρουση στη δεξιά του γωνία.

Πήρε αυτό που δικαιούταν

Στο δεύτερο συνεχόμενο κόρνερ που κέρδισε η ΑΕΚ, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έκανε κακή έξοδο κι ο Τσιγκρίνσκι με κεφαλιά έκανε το 0-1 στο 42ο λεπτό. Ο Πασχαλάκης ουσιαστικά πήγε να βγει αλλά δεν βγήκε κι ο Ουκρανός αμυντικός τον τιμώρησε και πέτυχε το γκολ, το οποίο άξιζε η ομάδα του.

Ανακάτεψε την τράπουλα και… τριάδα στην άμυνα

Ο Αμπέλ Φερέιρα με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα και να «ξυπνήσει» τους παίκτες του. Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου πέρασε τους Ροντρίγκο και Μπίσεσβαρ στις θέσεις των Μάτος και Εσίτι, ενώ μετά το 57ο λεπτό έπαιξε με τρεις στην άμυνα. Είναι κάτι που δεν συνηθίζει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ο οποίος έβαλε τον Μιχαηλίδη στη θέση του Τζόλη και τον έβαλε δίπλα στους Ίνγκασον και Βαρέλα. Ο Μπίσεσβαρ ήταν ιδιαίτερα κινητικός και τον… ένιωσε η άμυνα της ΑΕΚ, ειδικά στη φάση του 60ου λεπτού όταν το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Μπάρκα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 67’ όταν ο Ροντρίγκο έκανε το γύρισμα από τα δεξιά αλλά ο Άκπομ (μπήκε στη θέση του Σφιντέρσκι) δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και να την σπρώξει στα δίχτυα.  

Πέναλτι μέσω… VAR και 2-0 η ΑΕΚ!

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να απειλήσει αλλά η ΑΕΚ δεν ένιωσε ιδιαίτερη πίεση και σε μια από τις αντεπιθέσεις της κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ουσιαστικά «σφράγισε» το τρίποντο! Ο Βέρντε από τα δεξιά πήγε να συγκλίνει προς τα αριστερά, ο Μιχαηλίδης τον πάτησε κι ο Ντι Μπέλο έδωσε το φάουλ. Φάουλ που… άλλαξε σωστά σε πέναλτι μετά την παρέμβαση του VAR, καθώς ο αμυντικός του ΠΑΟΚ πάτησε καθαρά εντός περιοχής τον Ιταλό. Ο Λιβάγια ήταν ευστόχησε από τη βούλα του πέναλτι κι έκανε το 2-0 για την ΑΕΚ στο 80ο λεπτό.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.