ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πάνω από 40.000 αφίξεις μεταναστών το τελευταίο τετράμηνο – Τι είπαν Κουμουτσάκος, Θεοδωρικάκος (video)

1 min read

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» του ΣΚΑΪ ήταν ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος ανέφερε ότι «το τελευταίο τετράμηνο είχαμε περίπου 40.000 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών».

Όσον αφορά, εξάλλου, στις αντιδράσεις των κατοίκων στην έλευση των προσφύγων και μεταναστών, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, σχολίασε πως «η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών είναι καθήκον της πολιτείας… Τίποτα δεν μπορεί να επιβάλλεται στις τοπικές κοινωνίες», συμπληρώνοντας ότι «για να έχουμε την στήριξη των τοπικών κοινωνιών πρέπει να συνομιλούμε μαζί τους συνέχεια, ακατάπαυστα».

«H ενημέρωση προκύπτει από την ανάγκη να δειχθεί από όλους μας η έγκαιρη αλληλεγγύη, στις συνοριακές περιοχές της χώρας που δέχονται το πρώτο ωστικό κύμα» και είναι από πλευράς εθνικής ασφάλειας πιο ανοικτές», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός, τονίζοντας ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε αυτές τις περιοχές».

«Το ζήτημα είναι μεγάλο και είναι εδώ για να μείνει. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε αντοχή… Κυρίως θα μετρηθούμε όλοι στο αν σε ένα ζήτημα που έχει εθνική διάσταση είμαστε όλοι μαζί. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις και όλη η κοινωνία» υπογράμμισε.

Ο υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια να αποσυμφορηθούν τα νησιά με την αναλογική κατά το μέτρο του δυνατού κατανομή των προσφύγων στην ενδοχώρα. «Όλοι μαζί θα επωμιστούμε το βάρος, γιατί όλοι μαζί πονάμε για αυτό που συμβαίνει στη Μυτιλήνη και στη Σάμο. Δεν θα αφήσουμε αβοήθητους τους συμπατριώτες μας εκεί και πρέπει να ανταποκριθούμε θετικά», τόνισε.

Επισήμανε, παράλληλα, ότι «η Ευρώπη πρέπει να πάρει το μήνυμα, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο σε ό,τι αφορά την πατρίδα μας. Η κατάσταση είναι ως εδώ και μη παρέκει, η ελληνική κυβέρνηση κάνει όλα όσα πρέπει για να λειτουργήσει ως ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και την ασφάλεια για όλους τους Έλληνες πολίτες», προσέθεσε.

Είπε, ακόμα, ότι γίνεται επεξεργασία προγράμματος στήριξης των νησιών, ώστε μαζί με τη μείωση του αριθμού των μεταναστών, «να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή και η ασφάλεια με έργα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων, στήριξη κοινωνικών αθλητικών και διοικητικών υποδομών, έργα οδοποιίας και έκτακτη ενίσχυση των Δήμων της Λέσβου και της Σάμου».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.