ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πανικός στην Ουκρανία Ετοιμάζουν προβοκάτσια οι ΗΠΑ Θα ρίξουν τοξικά χημικά Συναγερμός στο ρωσικό στρατό

1 min read

Πανικό στην Ουκρανία σκορπά η πληροφορία της Ρωσίας ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν προβοκάτσια και ότι είναι έτοιμες να κάνουν χρήση τοξικών χημικών.
Σε δηλώσεις του ο Igor Kirillov, επικεφαλής των ρωσικών μονάδων ΡΒΧ (Ραδιολογικών, Βιολογικών και Χημικών όπλων), υποστήριξε ότι οι προετοιμασίες για την πρόκληση αυτή, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
«Στις 22 Φεβρουαρίου, μια ισχυρή αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση πραγματοποίησε μια διάσκεψη για τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία John Sullivan δήλωσε ότι «τα ρωσικά στρατεύματα σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».
Θεωρούμε αυτές τις πληροφορίες ως πρόθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να πραγματοποιήσουν μια πρόκληση στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας τοξικά χημικά» υποστήριξε ο Kirillov, ο οποίος δεσμεύτηκε πως η Ρωσία θα εντοπίσει και τιμωρήσει τους αληθινούς ενόχους.

16 σφραγισμένα μεταλλικά κουτιά

Όπως είπε ο Ρώσος αντιστράτηγος, στις 10 Φεβρουαρίου χημικές ουσίες παραδόθηκαν στο Kramatorsk σε τρένο, όπου επέβαιναν ξένοι πολίτες.
Το βαγόνι αυτό ρυμουλκήθηκε στο έδαφος του μεταλλουργικού εργοστασίου Kramatorsk που φέρει το όνομα Kuibyshev.
Τα χημικά εκφορτώθηκαν υπό τον έλεγχο των αξιωματικών της μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας και εκπροσώπων της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον Kirillov, στο βαγόνι υπήρχαν 16 σφραγισμένα μεταλλικά κουτιά.
Τα μισά από αυτά είχαν σήμα χημικού κινδύνου, την επιγραφή BZ, καθώς και σήμανση με δύο κόκκινες γραμμές, που αντιστοιχούν στην κατηγορία των δηλητηριωδών ουσιών με προσωρινή αποτοξινωτική δράση.
«Αυτή η χημική ουσία προκαλεί οξεία ψύχωση, αποπροσανατολισμό, παραισθήσεις, εξασθένηση της μνήμης» υποστήριξε ο Kirillov, αναφέροντας πως η χρήση του ΒΖ απαγορεύεται από το άρθρο 1 της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα.

Σε τεθωρακισμένα αμερικανικά οχήματα

Όπως είπε ο Kirillov στο βαγόνι τοποθετήθηκαν επίσης πέντε κουτιά με την επιγραφή CS-Riot και τρία – CR-Riot, σημειωμένα με μία κόκκινη λωρίδα, η οποία αντιστοιχεί σε ερεθιστικές ουσίες.
«Το φορτίο τοποθετήθηκε σε τεθωρακισμένα οχήματα αμερικανικής κατασκευής, τα οποία προχώρησαν στη γραμμή του μετώπου επαφής» υποστήριξε ο Kirillov.

Πυρομαχικά και αντίδοτα

Βάσει του Ρώσου αντιστράτηγου, στις 19 Φεβρουαρίου, η ουκρανική πλευρά ξεφόρτωσε 11 βαγόνια στο Kramatorsk με τις επιγραφές «Δομικά υλικά» και «Τσιμέντο», τα οποία στην πραγματικότητα περιείχαν πυρομαχικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ΗΠΑ εκσυγχρόνισαν φυσίγγια για τις χερσαίες δυνάμεις, τα οποία εξοπλισμένα με έτοιμα υπο-πυρομαχικά με υγρά σκευάσματα ερεθιστικών ουσιών.
Επιπλέον, το Ευρωατλαντικό Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Καταστροφών σχεδίαζε να προμηθεύσει στην Ουκρανία μια μεγάλη παρτίδα ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων 600.000 αμπούλων με αντίδοτα κατά των οργανοφωσφορικών δηλητηριωδών ουσιών, περισσότερα από 3 εκατομμύρια αντισπασμωδικά δισκία, φάρμακα αποτοξίνωσης, περισσότερα από 55.000 σετ ατομικών προστατευτικών μέσων, 55 χιλιάδες μάσκες αερίων, 13 χιλιάδες ατομικές αντιχημικές συσκευασίες.
Όπως είπε ο Kirillov, αυτή η παράδοση δικαιολογήθηκε από το γεγονός ότι φέρεται ότι «τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ήδη χρησιμοποιήσει πυρομαχικά με σύνθεση φωσφόρου και ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν δηλητηριώδεις ουσίες κατά την προβλεπόμενη επιδείνωση της κατάστασης».
«Τα γεγονότα της ταυτόχρονης παράδοσης τοξικών χημικών ουσιών και μέσων προστασίας από αυτά υποδεικνύουν μια προσπάθεια να πραγματοποιηθούν προκλήσεις μεγάλης κλίμακας με τη χρήση του στρατιωτικού ψυχοτρόπου δηλητηριώδους παράγοντα BZ κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης», τόνισε ο Kirillov. Υπενθύμισε επίσης ότι το BZ είναι ένας τυπικός χημικός παράγοντας του αμερικανικού στρατού και χρησιμοποιήθηκε ευρέως κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.