ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ: «Σοκ στην Ελλάδα με την νέα λιβυκή κυβέρνηση – Θα παραμείνει το μνημόνιο»

1 min read

Ο μεταβατικός Πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντουλχαμίντ Ντμπέιμπα ανακοίνωσε ότι παρουσίασε στη Βουλή των Αντιπροσώπων τον κατάλογο του νέου υπουργικού συμβουλίου (δεν έγιναν γνωστά ονόματα) και μίλησε για τους στόχους της πολιτικής του για όσο καιρό θα βρίσκεται στην εξουσία, με ιδιαίτερα έμφαση στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο «ισχύει κανονικά», όπως τόνισε.

Πηγή pronews.gr

Φυσικά τα τουρκικά ΜΜΕ δεν άφησαν τίποτα να πέσει κάτω και έσπευσαν με πανηγυρικούς τόνους να επισημάνουν τις δηλώσεις του Ντμπέιμπα και το κάζο για τη χώρα μας χρησιμοποιώντας πολύ τη λέξη «σοκ».

«Η σχέση μας με την Τουρκία είναι προνομιακή και η Τουρκία είναι ένας οικονομικός εταίρος με πολύ μεγάλη δύναμη. Υποστηρίζουμε τη συνεργασία μας με την Τουρκία στο πλαίσιο της ελευθερίας της γνώμης και του αμοιβαίου σεβασμού και οι συμφωνίες με την Τουρκία βρίσκονται σε εξέλιξη. Το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι μια πολύ σημαντική συμφωνία που καθορίζει τη θαλάσσια δικαιοδοσία και θα συνεχίσει να ισχύει κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα», είπε ο Ντμπέιμπα.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα εργάζεται πυρετωδώς για την επανεκκίνηση των σχέσεων με τη νέα κυβέρνηση της Λιβύης και την επαναλειτουργία της Πρεσβείας μας στην Τρίπολη και το άνοιγμα Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.