ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

11 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πανηγυρίζει η Τουρκία με την ομολογία Κοτζιά! Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για συνδιαχείριση του Αιγαίου (ΕΙΚΟΝΕΣ+VIDEO)

1 min read

Στους Δελφούς αποκάλυψε ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς τις προθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο που έχει για το Αιγαίο. Θα είναι α λα Πρέσπες όπου στη «διαπραγμάτευση» η ελληνική πλευρά θα αποδέχεται όλες τις τουρκικές αξιώσεις. Όπως συνέβη με τους Σκοπιανούς…

Χωρίς αιδώ ο Κοτζιάς είπε ότι και η Τουρκία έχει ΑΟΖ!

Μεταξύ άλλων ο ίδιος ανέφερε πως: «Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι η Τουρκία δεν έχει ΑΟΖ», ενώ ο ίδιος δήλωσε οπαδός μιας ευρωπαΐκής Τουρκίας.

«Είμαι οπαδός μιας ευρωπαΐκής Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς, ενώ σχετικά με τον Τούρκο Πρόεδρο υποστήριξε «Ο Ερντογάν ταλαντεύεται μεταξύ των δύο δρόμων… της ευρωπαϊκής Τουρκίας και της μοναρχίας».

Σχετικά με το μείζον θέμα της ενέργειας και των αποθεμάτων φυσικού αερίου ο κ. Κοτζιάς παραδέχτηκε πως «βρίσκουμε ενέργεια», ενώ έκανε λόγο περί μεταφοράς των πόρων υπογραμμίζοντας ότι:

«Βρίσκουμε σε ενέργεια, πρέπει να την μεταφέρουμε προς την δύση.».

Και συνέχισε:

«Πρέπει να διασφαλίσουμε την συμμετοχή της Τουρκίας στις εκεί εμπορικές εξελίξεις (Κυπριακή ΑΟΖ). Αυτό πρέπει να γίνει με έναν δίκαιο τρόπο. Εάν προσπαθήσουμε να πάρουμε τα πάντα για τον εαυτό μας τότε ενδεχομένως θα βιώσουμε μία μεγάλη απογοήτευση.»

Ο Κοτζιάς αναφερόμενος στην επίδραση των ΗΠΑ στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είπε: “Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις ΗΠΑ να είναι ο διαιτητής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Φυσικά θα ήθελα όλες οι μεγάλες δυνάμεις να μας αγαπάνε αλλά αυτό είναι αδύνατο. Η Αμερική και οι άλλες δυνάμεις επιθυμούν σταθερότητα στην περιοχή.”

Ο Κοτζιάς από την άλλη αναφερόμενος στις έρευνες για φυσικό αέριο που γίνονται στα ανοιχτά της Κύπρου και στις τελευταίες εξελίξεις ανέφερε πως οι εκεί έρευνες πρέπει να συνεχιστούν και το φυσικό αέριο πρέπει να διασφαλιστεί πως θα φτάσει στην Ευρώπη.

Κατόπιν τούτου τα τουρκικά ΜΜΕ «έστησαν» πανηγύρι, όπως μπορείτε να δείτε:

Δημοσίευση στα Social Media