ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πανηγυρίζει η ακροδεξιά στην Ευρώπη για την εκλογή Μελόνι

1 min read

Η Τζόρτζια Μελόνι, η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας, θα είναι «η πιο ακροδεξιά πρωθυπουργός μετά τον Μουσολίνι», σχολίασε το CNN έπειτα από τα αποτελέσματα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών στη χώρα. Η συμμαχία συντηρητικών, μεταφασιστών και λαϊκιστών υπό την Τζόρτζια Μελόνι λαμβάνει 44% τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία.

Η ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού στη Γαλλία, η Μαρίν Λεπέν, έγραψε στο Twitter: «ο ιταλικός λαός αποφάσισε να πάρει την τύχη του στα χέρια του εκλέγοντας μια πατριωτική κυβέρνηση που τάσσεται υπέρ της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Συγχαρητήρια στην Τζόρτζια Μελόνι και στον Ματέο Σαλβίνι που αντιστάθηκαν στις απειλές μιας αντιδημοκρατικής και αλαζονικής ΕΕ πετυχαίνοντας αυτή τη σπουδαία νίκη».

Στην Ουγγαρία, ο Μπαλάζ Ορμπάν, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, έγραψε στο Twitter: «Συγχαρητήρια στην Τζόρτζια Μελόνι, τον Ματέο Σαλβίνι και  Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τις σημερινές εκλογές! Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ φίλους με ένα κοινό όραμα και προσέγγιση στις προκλήσεις της Ευρώπης».

Αντίστοιχη υποστήριξη στο Twitter πήρε η συμμαχία και από τον Σαντιάγο Αμπασκάλ, αρχηγό του ισπανικού ακροδεξιού κόμματος Vox, τον πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέσκι και την Μπέατριξ φον Στορκ, βουλευτής του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος AfD.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.