ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πανευρωπαϊκή έρευνα: Η πανδημία καθιστά αβέβαιο το μέλλον για 6 στις 10 επιχειρήσεις

1 min read

Η καθυστέρηση στην εξόφληση των τιμολογίων και η έλλειψη ρευστότητας απειλούν τη βιωσιμότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, με τους κλάδους του τουρισμού και της αναψυχής να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα.

Η απότομη υποχώρηση του ΑΕΠ σε ολόκληρη την Ευρώπη «συμπιέζει» τώρα τα έσοδα για τις επιχειρήσεις, περιορίζοντας τις ταμειακές ροές και πλήττοντας την αποτελεσματική διαχείριση των κεφαλαίων και της ρευστότητας, όπως προκύπτει από έρευνα του Ομίλου Intrum, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 9.980 επιχειρήσεων σε 29 χώρες.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 55% των ελληνικών επιχειρήσεων εκτιμά ότι θα βρεθεί σε περιβάλλον «βαθιάς ύφεσης» το 2020, ποσοστό που αγγίζει τον μέσο ευρωπαϊκό όρο (56%), ενώ το 41% προβλέπει «αδυναμία» πληρωμών από τους πελάτες τους που πληρώνουν εγκαίρως τους επόμενους 12 μήνες. Σχεδόν έξι στις 10 επιχειρήσεις (56%) υποστηρίζουν πως η καθυστέρηση στις πληρωμές μειώνει τη ρευστότητά τους, ποσοστό που κατατάσσει τη χώρα μας στη δεύτερη θέση μετά την Ισπανία (62%)

Όπως εξηγεί ο Mikael Ericsson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intrum, οι μακροπρόθεσμες οικονομικές επιπτώσεις της COVID-19 στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις παραμένουν αβέβαιες. Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα, η κρίση επηρεάζει ήδη αρνητικά τους καταναλωτές, οδηγώντας τους σε οικονομική πίεση και πλήττοντας την οικονομική κατάσταση. Τα χαμηλότερα διαθέσιμα εισοδήματα επηρεάζουν την ικανότητα των καταναλωτών να καταβάλλουν έγκαιρα πληρωμές.

Μόνιμο αντίκτυπο

«Τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις σε ταξίδια, αγορές, εστίαση, σωματική άσκηση και άλλες δραστηριότητες αναψυχής έχουν πλήξει τους κλάδους του τουρισμού και της αναψυχής στην Ευρώπη. Τα μέτρα εγκλεισμού καταργούνται τώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά είναι πιθανό ότι η πανδημία θα έχει μόνιμο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις σε αυτούς τους κλάδους», υπογραμμίζει ο Ericsson.

Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου τέσσερις στους 10 ερωτηθέντες από τους δύο αυτούς κλάδους δηλώνουν ότι η ύφεση θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις τους – το υψηλότερο ποσοστό από τους 11 κλάδους που συμμετείχαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.