ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

2 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πανελλήνιες: Πρεμιέρα για την Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων

1 min read
  • Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και νωρίτερα από τις προηγούμενες δύο χρονιές λειτουργίας της, άρχισε η Ενισχυτική Διδασκαλία των πανελλαδικώς εξεταζόμενων Ειδικών Μαθημάτων στα λύκεια της επικράτειας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, κατόπιν και σχετικής εγκυκλίου που απεστάλη προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και Διευθυντές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την οργάνωση και έγκαιρη έναρξη του προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας, η οποία άρχισε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου.

Η ΕΔΕΜ απευθύνεται στους υποψήφιους πανελλαδικών εξετάσεων, μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης Λυκείου και της Δ’ τάξης των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων και Λυκείων, και παρέχεται δωρεάν και προαιρετικά στα δημόσια σχολεία για τα μαθήματα:

1) Ελεύθερο Σχέδιο

2) Γραμμικό Σχέδιο

3) Γαλλικά

4) Γερμανικά

5) Ιταλικά

6) Ισπανικά

7) Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση.

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε το υπουργείο, φέτος υπάρχουν βελτιώσεις στη λειτουργία της Ενισχυτικής Εκπαίδευσης, αφού θα λειτουργήσουν Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΣΚΑΕ) σε όλη τη χώρα που εξυπηρετούν όμορα σχολεία με 6-10 μαθητές ανά τμήμα (οι αντίστοιχοι περσινοί αριθμοί ήταν 12-15 μαθητές ανά τμήμα).

  • Επίσης, φέτος, πέραν του ότι διατίθενται περισσότεροι εκπαιδευτικοί για περισσότερα τμήματα και περισσότερους μαθητές, με λιγότερους ανά τμήμα, η ΕΔΕΜ ξεκινά περίπου ένα μήνα νωρίτερα (24/10 αντί 19/11). Ακόμη, από φέτος το ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο γίνεται τρίωρο μάθημα (αντί διώρου), ενώ ένα τμήμα ΕΔΕΜ μπορεί εκτάκτως να λειτουργήσει ακόμη και με τρεις μαθητές.

Yπενθυμίζεται ότι η Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων θεσπίστηκε με νόμο -για πρώτη φορά στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα- και άρχισε κατά το σχολικό έτος 2020-21, με στόχο την ισότητα των ευκαιριών στην εκπαίδευση. Η ΕΔΕΜ υποστηρίζει και προετοιμάζει, δωρεάν μέσα στο δημόσιο σχολείο, τους υποψηφίους στα ειδικά μαθήματα που έχουν επιλέξει, προκειμένου να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.