ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πανελλήνιες 2021: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ

1 min read
  • Λήγει την Παρασκευή 2 Αυγούστου η αγωνία των υποψηφίων οι οποίοι έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2021. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας ολοκλήρωσαν όλες τις διαδικασίες και εκτός απροόπτου, θα κοινοποιήσουν τα ονόματα των επιτυχόντων και τις βάσεις εισαγωγής στα τμήματα.

Έως το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να εκδοθεί και σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να ενημερωθούν οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους για την ημερομηνία των αποτελεσμάτων η οποία εφόσον υπάρξει κάποιο σοβαρό κώλυμα θα παραταθεί έως την ερχόμενη Δευτέρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα προκαλέσει πλήθος προβλημάτων όπως τον αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων από τα πανεπιστήμια (2-30.000 άτομα) καθώς και εξαιρετικά μεγάλο αριθμό κενών θέσεων σε σχεδόν 150 τμήματα.

Μάλιστα οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι δεκάδες τμήματα θα έχουν μονοψήφιο αριθμό εισαχθέντων (ή και κανένα νέο φοιτητή) γεγονός, που θα τα φέρει σύντομα σε δυσχερέστατη θέση αφού η λειτουργία τους θα επανεκτιμηθεί. Το σίγουρο είναι ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων,θα προκαλέσει νέες συζητήσεις σχετικά με το σύστημα εισαγωγής, που εφαρμόστηκε φέτος – με την καθιέρωση της ΕΒΕ- και τις βελτιώσεις,που πρέπει να γίνουν αλλά και με το μέλλον δεκάδων πανεπιστημιακών τμημάτων τα οποία όπως όλα δείχνουν θα εξαφανιστούν από τον χάρτη της Ανώτατης εκπαίδευσης στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης των ΑΕΙ, την οποία ήδη σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Όσο για τους φετινούς χιλιάδες υποψήφιους οι οποίοι θα αποκλειστούν από τα ΑΕΙ, από αύριο θα πρέπει να αναζητήσουν λύσεις όσον αφορά στις σπουδές τους καθώς τα περιθώρια δεν είναι πολλά και είτε θα πρέπει να ξαναδώσουν εξετάσεις του χρόνου είτε θα κατευθυνθούν, προς τα ιδιωτικά κολέγια και ΙΕΚ. Οι επιλογές αυτές βέβαια αφορούν μόνο όσους μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά αφού σε όλες τις περιπτώσεις απαιτούνται δίδακτρα.

  • Τις επόμενες μέρες και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το υπουργείο Παιδείας, θα ενημερώσει σχετικά με τις ημερομηνίες για την ηλεκτρονική εγγραφή των νέων φοιτητών στα πανεπιστήμια και αργότερα τις προθεσμίες για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να πάρουν μετεγγραφή.     

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.