ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πανελλήνιες 2020: Τι θα ισχύσει για υποψήφιους που θα νοσήσουν από κορονοϊό και για ευπαθείς ομάδες

1 min read

Διευκρινίσεις αναφορικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, που φέτος θα πραγματοποιηθούν εν μέσω πρωτοφανών συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας, έδωσε η Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως πρόθεση είναι οι Πανελλαδικές να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου και να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου. Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο κάποιοι από τους υποψήφιους να έχουν νοσήσει από κορονοϊό, εξήγησε ότι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα και για τους υποψηφίους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Σημείωσε επίσης σχετικά με τις σχολικές αίθουσες πως «έχουμε σχέδια για όλες τις εναλλακτικές, αναλόγως τι θα μας πουν οι ειδικοί. Αν μας πουν ότι απαιτείται μικρότερος συγχρωτισμός μέσα στην αίθουσα έχουμε επεξεργαστεί συγκεκριμένο σχέδιο για τον μικρότερο συγχρωτισμό. Σε κάθε περίπτωση αν οι ειδικοί μας κατευθύνουν σε πιο περιορισμένο συγχρωτισμό μέσα στην αίθουσα, υπάρχει τρόπος αυτό να γίνει και με τις υπάρχουσες υποδομές».

Γενικότερα για τα σχολεία, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι μπορεί να υπάρξει μικρή παράταση του διδακτικού έτους, αλλά «δεν είναι πρόθεσή μας να πάμε σε σχολείο τον Ιούλιο». Σχετικά με το πότε θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, επανέλαβε ότι σαφώς προτεραιότητά μας είναι η Γ’ Λυκείου και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Πάντως, όπως είπε, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν όλες μαζί οι βαθμίδες. «Δεν αποκλείεται να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες σταδιακά, αλλά όχι όλες μαζί», ανέφερε η υπουργός.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.