ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πανελλαδικές: Ξεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχής – Οι προθεσμίες

1 min read

Η διαδικασία θα γίνει εξ΄αποστάσεως , με ηλεκτρονικό τρόπο και με απλά βήματα

 Στο διάστημα απο 30 Μαρτίου έως και 9 Απριλίου  καλούνται να καταθέσουν οι μαθητές της Γ΄λυκείου τις αιτήσεις συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020. Η διαδικασία θα γίνει εξ΄αποστάσεως , με ηλεκτρονικό τρόπο και με απλά βήματα.

Στον ρυθμό των πανελλαδικών βάζει το υπουργείο Παιδείας τους μαθητές της Γ΄ λυκείου , παρά το γεγονός οτι τα σχολεία είναι κλειστά και τους καλεί να καταθέσουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους, στις εξετάσεις .  Οι μαθητές της Γ΄τάξης, μπορεί ακόμη να μην ξέρουν πότε θα γίνουν οι πανελλαδικές αλλά  θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις  τους, ξεκινώντας απο την ερχόμενη Δευτέρα 30 του μήνα έως και τις 9 Απριλίου 2020. Σύμφωνα με το νόμο όλοι οι μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών λυκείων, οι οποίοι επιθυμούν να εισαχθούν στα ΑΕΙ της χώρας , πρέπει να το  δηλώσουν στις παραπάνω ημερομηνίες , κάτι που είναι υποχρεωτικό .

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας βασική επιδίωξη είναι αυτές να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες. Φέτος λόγω των έκτακτων συνθηκών, διαφοροποιείται η υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης (Α-Δ) και η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως και με απλά βήματα. Η Αίτηση – Δήλωση αποστέλλεται με mail από τους υποψηφίους στο Λύκειό τους και καταχωρίζεται ηλεκτρονικά στα Λύκεια.
Δείτε όλες τις εγκυκλίους που υπέγραψε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για κάθε κατηγορία υποψηφίων

ΕΠΑΛ (αρχείο pdf)

Παλαιό ΓΕΛ

Νέο ΓΕΛ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.