ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παναγιωτόπουλος Πολύ πιθανή η απόφαση για τις φρεγάτες μέσα στο καλοκαίρι

1 min read

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού είναι πολύ πιθανό η Αθήνα να έχει καταλήξει σε απόφαση για τον προμηθευτή των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού

του Γιώργου Λυκουρέντζου

Αυτό δήλωσε το πρωί από τη Βουλή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα θα αγοράσει τα καλύτερα καράβια, αυτά ακριβώς που θα υποδείξει το Πολεμικό Ναυτικό με βάση τον σχεδιασμό του.

Μάλιστα ο Υπουργός επεσήμανε με νόημα ότι η επιλογή θα γίνει με βάση την καταλληλότητα των φρεγατών χωρίς καμία άλλη δέσμευση. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Γιώργου Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως το γεγονός ότι έχουν αποκλειστεί κάποιοι δεν σημαίνει ότι η χώρα έχει καταλήξει στον προμηθευτή.

Για μια ακόμη φορά επανέλαβε μάλιστα ότι βούληση της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ενεργός εμπλοκή και των ελληνικών ναυπηγείων στην κατασκευή.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες και οι έξι χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Η.Π.Α, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία) έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνεργαστούν με τα ελληνικά ναυπηγεία εφόσον η Ελλάδα επιλέξει τη δική τους προσφορά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.