ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

24 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παναγιωτόπουλος Προετοιμαζόμαστε ακόμη και για στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία

1 min read

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, επέλεξε να στείλει σαφές μήνυμα στην Τουρκία πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ακόμη και με στρατιωτική εμπλοκή.

Αυτό επεσήμανε σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Ασφαλώς και η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος, να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη πλευρά να μέριμνα για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων», επισήμανε ο υπουργός.

Σε ερώτηση αν είμαστε έτοιμοι, ακόμη και για το έσχατο σενάριο μιας στρατιωτικής λύσης, με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού, κ. Διακόπουλου, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Ακριβώς! Προχθές ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Γραφείου Πρωθυπουργού είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα αυτά τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως ο νοών νοείτω».

Δημοσίευση στα Social Media