ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παναγιωτόπουλος για MDCA: Διευρύνεται περαιτέρω η στρατηγική αμυντική εταιρική σχέση

1 min read

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, με την ευκαιρία υπογραφής του δευτέρου τροποποιητικού Πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ (MDCA) σήμερα, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, έκανε την ακόλουθη δήλωση, όπως γνωστοποίησε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:

«Η σημερινή υπογραφή του δεύτερου πρωτοκόλλου τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ αποτελεί ορόσημο στις σχέσεις των δύο χωρών. Επιβεβαιώνει την δέσμευση και απόφασή τους να εμβαθύνουν και να διευρύνουν περαιτέρω τη στρατηγική αμυντική εταιρική σχέση και συνεργασία τους για την ενίσχυση των Ενόπλων δυνάμεών τους και την συνεισφορά τους στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Η νέα Συμφωνία αντανακλά την κοινή ισχυρή θέληση των δύο Κυβερνήσεων για την αμοιβαία περιφρούρηση και προστασία της ασφάλειας, κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας των χωρών τους έναντι οιασδήποτε απειλής.

Τι δήλωσε ο Νίκος Δένδιας

Aξίζει να σημειωθεί, ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προχώρησε με την σειρά του σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους μετά την υπογραφή του Δεύτερου Τροποποιητικού Πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας:

«Είχα τη χαρά και την τιμή προ ολίγου να υπογράψω την Τροποποίηση της Αμυντικής Συμφωνίας της Ελληνικής Δημοκρατίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια Συμφωνία που κατοχυρώνει τα ελληνικά συμφέροντα, και μια Συμφωνία η οποία θεωρούμε ότι δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας της χώρας μας. Επίσης, δημιουργεί ένα κέλυφος κάτω από το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα, στη βελτίωση όχι μόνο των αμυντικών εγκαταστάσεων της χώρας, αλλά και επίσης μέσα σε ένα ευρύτερο και γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας, το οποίο δημιουργείται και βελτιώνεται.

Θέλω, επίσης, να ξεκαθαρίσω ότι αυτή η Συμφωνία, όπως και η προηγούμενη Συμφωνία που είχε υπογραφεί με τη Γαλλία, δεν στρέφεται εναντίον οιουδήποτε. Αντίθετα, δημιουργεί έναν άξονα σταθερότητας και βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των κοινωνιών της περιοχής. Είναι μια πολύ καλή μέρα για την πατρίδα μας».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.