ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παναγιωτόπουλος: Φτάσαμε τρεις φορές στο παρά πέντε ελληνοτουρκικού πολέμου

1 min read

Τρεις φορές έφτασε η χώρα μας κοντά σε πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, αναφερόμενος παράλληλα στην εξεταζόμενη υποχρεωτική στράτευση στα 18. Εν τω μεταξύ η Τουρκία συνέχισε και χθες τις προκλήσεις με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών όπου αναφέρεται ότι η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα της «τουρκικής» – όπως την αποκαλεί – μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Δεν τίθεται θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών ούτε συζήτησης επ’ αυτού με την Τουρκία, επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας καθώς όπως ανέφερε, η απειλή είναι ορατή και η Ελλάδα την βίωσε το καλοκαίρι

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στο θέμα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 επεσήμανε πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, θα μπορούσε όμως να τεθεί αυτό το ζήτημα στο μέλλον, πάντα σε συνεννόηση και κατόπιν προτάσεων από τα Γενικά Επιτελεία.

Μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν έχει λόγους να φοβάται έναν διάλογο με βάση το Διεθνές Δίκαιο στέλνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, λίγες μέρες μετά την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας.

O υπουργός Εξωτερικών έκανε ειδική αναφορά στο casus belli από την τουρκική πλευρά. Διαμήνυσε ότι δεν είναι αποδεκτό, στον 21 ο αιώνα, η Τουρκία να συνεχίζει να σκέπτεται και να εκφράζεται με τη λογική των κανονιοφόρων.

Η Άγκυρα προχώρησε σε νέα πρόκληση με αναφορά σε τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη, μέσω ανάρτησης στο Τwitter.

Η Τουρκία ενοχλήθηκε σφόδρα από την ανανέωση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, UNFICYP. Το ψήφισμα ανανεώνει για ακόμη έξι μήνες τη θητεία της UNFICYP, μέχρι την 31 Ιουλίου 2021.

Η γερμανική βουλή συζήτησε το απόγευμα της Παρασκευής προτάσεις που κατέθεσαν οι ΚΟ των Πρασίνων και του κόμματος Η Αριστερά για την απαγόρευση της εξαγωγής γερμανικών όπλων στην Τουρκία και προπαντός έξι υποβρυχίων της «Κλάσης 214». Το αίτημά τους είναι παρόμοιο με αυτό που έθεσε η ελληνική κυβέρνηση επίσημα στο Βερολίνο τον περασμένο Οκτώβριο.

25 χρόνια από τη θυσία Ελλήνων στρατιωτικών στα Ίμια

25 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την κρίση στα Ίμια στις 31 Ιανουαρίου 1996, η οποία έφερε Ελλάδα και Τουρκία στα πρόθυρα ένοπλης αντιπαράθεσης, και οδήγησε σε μια τραγωδία με τρεις νεκρούς.

Πριν από λίγο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη μνήμη των Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και τον Έκτορα Γιαλοψού, το ελικόπτερο των οποίων συνετρίβη λίγο πριν επιστρέψει στη φρεγάτα Ναβαρίνο.

Με πρωτοβουλία του δήμου Πειραιά, όπως κάθε χρόνο, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Παναγιώτη Βλαχάκου στην πλατεία Τερψιθέας, χοροστατούντος του μητροπολίτη Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, και παρουσία του δημάρχου Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι στο μνημείο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.