ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πάμε για lockdown: Πάνω από 15.000 νέα κρούσματα Έκτακτη συνεδρίαση των «ειδικών» αύριο

1 min read

Η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει από τα χέρια της κυβέρνησης, η οποία ανακοινώνει μέτρα περιορισμού των πολιτών, ρίχνει το ανάθεμα στους ανεμβολίαστους, όμως η πραγματικότητα είναι ότι η ίδια δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Covid-19. 

Την ώρα που η Νότια Αφρική αίρει τα μέτρα η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες μέτρα-lockdown για τους εμβολιασμένους και σαν να μην έφτανε αυτό σήμερα πάμε για νέο ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα είναι κοντά στις 15.000, ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας!

  • Η διαρροή για τα 15.000 νέα κρούσματα σήμερα δείχνει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πάρει ακόμα περισσότερα μέτρα μέσα στις επόμενες ημέρες, αλλά θα θέλει να τα φέρει… σιγά-σιγά. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αναμένεται να κλείσουν τα σχολεία, ενώ και η μουσική στην εστίαση που την «γλύτωσε» τώρα δύσκολα θα παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμη. Ταυτόχρονα οι «ειδικοί» πιέζουν για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. 

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οδεύουμε προς το ολικό lockdown, ακόμη και εάν η κυβέρνηση το διαψεύδει. Με εμβολιασμένο του 66% του πληθυσμού και με το πρόγραμμα «Ελευθερία» να έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο θα… «αναγκαστούν» να επιβάλλουν lockdown. 

Μέτρα: Τι αλλάζει από 3 Ιανουαρίου

«Η χρονιά που πέρασε χαρακτηρίζεται και από θλίψη για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν γιατί δεν πρόλαβαν ή αρνήθηκαν την προσφορά του εμβολίου», σχολίασε κατά τη καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, κυρία Θεοδωρίδου, για ένα σκληρό αριθμητικό δεδομένο της πανδημίας που αφορά την πλειονότητα από τους 15.943 θανάτους ασθενών με COVID-19 σε 365 ημέρες, μετά και τους 66 που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Από τις 3 Ιανουαρίου 2022 ενεργοποιείται το νέο πακέτο περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός και με αρχική διάρκεια έως τις 16 του μήνα, αφενός γιατί η πίεση στα νοσοκομεία δεν είναι ανησυχητική, αφετέρου για να αποφευχθούν οι ενδοοικογενειακές συρροές κατά την Πρωτοχρονιά με τη «μεταφορά της διασκέδασης και ψυχαγωγίας στους κλειστούς χώρους σπιτιών», καθώς εξήγησε.

Τα νέα μέτρα προβλέπουν:

  • υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (ΚΝ95, FFP2) ή διπλής μάσκας (χειρουργικής ή υφασμάτινης) στα σούπερ μάρκετ, στα ΜΜΜ και από το προσωπικό των χώρων εστίασης. (Σύσταση χρήσης τους σε μέρη συγχρωτισμού)
  • ωράριο λειτουργίας έως τις 00:00 (μεσάνυχτα) για τη διασκέδαση και εστίαση, χωρίς όρθιους, με μέγιστο τα έξι άτομα ανά τραπέζι και μετρικές αποστάσεις. Σε περίπτωση παραβίασης του μέτρου προβλέπεται απαγόρευση της μουσικής που επί του παρόντος επιτρέπεται
  • χωρητικότητα 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα στους αθλητικούς χώρους όπου έχει παρατηρηθεί μη τήρηση των μέτρων, με τη μη συμμόρφωση να συνεπάγεται «αυτομάτως» τη διοργάνωση κεκλεισμένων των θυρών.
  • υποχρεωτικό αρνητικό τεστ PCR (μοριακός έλεγχος) 48 ωρών για επισκεπτήριο σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) και δομές φροντίδας χρονίως πασχόντων
  • αυστηρότεροι όροι επισκεπτηρίου στα νοσηλευτικά ιδρύματα και απαγόρευση εισόδου στους ιατρικούς επισκέπτες
  • τηλεργασία έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με κυλιόμενο ωράριο, βάσει των δυνατοτήτων κάθε υπηρεσίας

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.