ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

16 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πάμε για γενική πολεμική σύρραξη-Ουκρανικές δυνάμεις προς την Κριμαία & το Ντονέτσκ

1 min read

Επίθεση σε Ντονένtκ και Κριμαία ετοιμάζουν οι Ουκρανοί με την βοήθεια των Τούρκων

Προς ολική στρατιωτική ρήξη φαίνεται ότι οδηγούμαστε μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αφού μεγάλες φάλαγγες με ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα κινούνται με κατεύθυνση τα σύνορα με την Κριμαία.

Γνωρίζουμε βέβαια ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, να έχει εγγυηθεί την ροή εξοπλισμού στην Ουκρανία (όπως έκανε με τους Αζέρους), με την πρόσφατη αμυντική συμφωνία με το Κίεβο.   

Οι ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βόλοτυρ Ζελένσκι συνεχίζει να επιδεικνύει επιθετικότητα, καθιστώντας σαφές με κάθε δυνατό τρόπο ότι είναι έτοιμος ακόμα και για πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο ίδιος διέταξε τη συγκέντρωση ισχυρότατων μονάδων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονέντκ και στα σύνορα με την Κριμαία.

Μετά από αυτό, οι πολίτες της Ουκρανίας άρχισαν να καταγράφουν σιδηροδρομικά τρένα και φάλαγγες με στρατιωτικό εξοπλισμό που κινείται σε όλη τη χώρα.

Για παράδειγμα, στην Χερσώνα αναπτύχθηκαν, πυραυλικά συστήματα OTRK 9K79-1 Tochka-U, ρυμουλκούμενα πυροβόλα Howitzers 122 mm D-30A, μεγάλος αριθμός φορτηγών, και όλων των ειδών θωρακισμένων οχημάτων.

Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 120 άρματα μάχης της Ουκρανίας βρίσκονταν στην περιοχή των συνόρων με τους Ρωσόφωνους, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες, τουλάχιστον τρεις παρτίδες εξοπλισμού μεταφέρθηκαν σιδηροδρομικώς, μεταφέροντας  έτσι έως και 200 άρματα μάχης στο Ντονένσκ.

“Προφανώς, το Κίεβο δεν είναι μόνο έτοιμο να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας σε δυο περιοχές ταυτόχρονα, αλλά θα χρησιμοποιήσει σχεδόν όλες τις δυνάμεις του για αυτό”, δηλώνει Ρώσος ειδικός.

Στα βίντεο μπορούμε να δούμε τη διαδικασία μεταφοράς των αρμάτων μάχης T-64 και T-72 στο Ντονέσνκ με τρένα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό του εξοπλισμού που μεταφέρθηκε στην περιοχή αυτή, το Κίεβο μπορεί να αντιτάξει πλέον πάνω από 300 άρματα μάχης, κάτι που  φυσικά δείχνει επίθεση τεράστιας κλίμακας κατά των ρωσόφωνων αυτοανακηρυγμένων δημοκρατιών.

Σήμερα, παρατηρείται επίσης μια πολύ δύσκολη κατάσταση στο Ντονέσνκ αφού συνεχίζεται ο τακτικός βομβαρδισμός των θέσεων των των ρωσόφωνων δυνάμεων, ενώ οι φιλορώσοι χτυπούν επίσης ενεργά την περιοχή όπου βρίσκονται οι δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προκαλώντας απώλειες.

Δημοσίευση στα Social Media