ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πακιστανός πρόεδρος στο νέο πρέσβη του Ισλαμαμπάντ στην Ελλάδα: ”Να βοηθήσεις την πακιστανική κοινότητα & να αλλάξεις την φήμη για τους Πακιστανούς”!-Ετοιμάζουν νέες προκλήσεις

1 min read

Νέος Πακιστανός Πρέσβης έρχεται στην Ελλάδα μετά από αρκετούς μήνες.

Ο Πακιστανός Πρόεδρος Δρ Arif Alvi προέτρεψε την Πέμπτη τον νεοδιορισθέντα πρεσβευτή του Πακιστάν στην Ελλάδα να παίξει τον ρόλο του για την προώθηση των εμπορικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και την καταβολή προσπαθειών για επέκταση του διμερούς εμπορίου στις πραγματικές του δυνατότητες.

Ο πρόεδρος, συνομιλώντας με τον ορισθέντα πρεσβευτή του Πακιστάν στην Ελληνική Δημοκρατία (Ελλάδα) Muhammad Aamir Aftab Qureshi, είπε ότι εκτός από την εργασία σε παραδοσιακούς τομείς εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, θα πρέπει επίσης να εντοπιστούν νέοι τομείς συνεργασίας.

Είπε ότι η ανάπτυξη στενών δεσμών μεταξύ των εμπορικών επιμελητηρίων του Πακιστάν και της Ελλάδας θα βοηθούσε στην προώθηση του διμερούς εμπορίου και των επενδύσεων, που σήμερα ανήλθαν σε 101 εκατομμύρια δολάρια το 2021, αλλά είχαν τη δυνατότητα να αυξηθούν σημαντικά με πειστικές και στοχευμένες προσπάθειες.

Το πιο σημαντικό όμως είναι εδώ:

Ο Πακιστανός Πρόεδρος συμβούλεψε τον ορισθέντα πρεσβευτή να διατηρεί τακτική επαφή με την πακιστανική κοινότητα στην Ελλάδα και να επιλύει τα ζητήματα και τα προβλήματά της σχετικά με τις προξενικές υπηρεσίες.

Τόνισε επίσης τη δημιουργία στενών δεσμών με το NADRA και το γραφείο διαβατηρίων στο Πακιστάν και να βοηθήσει την κοινότητα να επιλύσει τις ανησυχίες της σχετικά με τις προξενικές υπηρεσίες.

Ο Πρόεδρος Alvi είπε ότι ο Διάλογος του Πακιστάν και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μετανάστευση, αναμένεται να ανοίξει νέους δρόμους νόμιμης μετανάστευσης από το Πακιστάν προς τις χώρες της ΕΕ.

Είπε ότι η βιομηχανία πληροφορικής της Ελλάδας θα μπορούσε να επωφεληθεί από τους Πακιστανούς!

Ο Πρόεδρος είπε ότι πρέπει επίσης να γίνουν προσπάθειες για να βελτιωθεί η αντίληψη για το Πακιστάν στην Ελλάδα, προωθώντας τη φιλοξενία του Πακιστάν, που φιλοξενεί τέσσερα εκατομμύρια Αφγανούς πρόσφυγες για 40 χρόνια, και την εξαιρετική μεταχείριση των μειονοτήτων που ζούσαν ειρηνικά στο Πακιστάν.

Και επίθεση κατά της Ινδίας

Είπε ότι οι ”αθώοι κάτοικοι του Κασμίρ αντιμετώπιζαν βαρβαρότητα στα χέρια των Ινδικών Δυνάμεων Κατοχής στο ινδικό παράνομα κατεχόμενο Τζαμού και Κασμίρ”.

«Τους στερούνται το αναφαίρετο δικαίωμά τους για αυτοδιάθεση μέσω δημοψηφίσματος, το οποίο τους υποσχέθηκε στα διάφορα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», είπε.

”Ο Πρόεδρος Alvi είπε ότι οι μειονότητες στην Ινδία αντιμετωπίζουν διαρκή δίωξη, εκφοβισμό και παρενόχληση από τον πληθυσμό της πλειοψηφίας των Ινδουιστών, οι ζωές και τα μέσα διαβίωσής τους τέθηκαν σε κίνδυνο και η αξιοπρέπεια και η τιμή παραβιάζονται.

Ο Πρόεδρος συνεχάρη τον ορισθέντα πρεσβευτή για τον διορισμό του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του.”

directus

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.