ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παίκτης του Άγιαξ ξύπνησε από κώμα και γύρισε σπίτι του μετά από 2,5 χρόνια

1 min read

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άγιαξ, Αμπντελχάκ Νούρι, ξύπνησε από το κώμα που είχε πέσει, μετά από 2,5 χρόνια και επέστρεψε σπίτι του.

Ανοδική είναι η πορεία της υγείας του Aμπντελχάκ Νούρι, ο οποίος έχει ξυπνήσει από το κώμα και έχει επιστρέψει στο σπίτι του.

Ο πρώην παίκτης του Άγιαξ, γεννημένος το 1997, θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ολλανδικού ποδοσφαίρου μέχρι να έρθει εκείνο το μοιραίο φιλικό με την Βέρντερ Βρέμης στην καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας το 2017.

Ο διεθνής Ολλανδός, μαροκινής καταγωγής, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο με τον Άγιαξ να ανακοινώνει λίγες ημέρες αργότερα πως μία αρρυθμία του προκάλεσε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Με το ποδόσφαιρο ξεγραμμένο πια από τη ζωή του, ο Νούρι έδωσε μάχη για να μείνει στη ζωή, παραμένοντας σε κώμα μέχρι που τελικά βγήκε νικητής.

“Ο Άπι είναι στο αναπηρικό του καροτσάκι. Ανταποκρίνεται. Είναι εκεί, είναι μέλος της οικογένειας. Οι συζητήσεις είναι πάντα όπως ήταν, συνήθως για ποδόσφαιρο. Φαίνεται ότι είναι εκεί. Μερικές φορές φαίνεται απλανής, ανάλογα με την κατάσταση. Αυτό μπορεί να συμβεί για παράδειγμα αν τον ρωτήσεις κάτι για εκείνον. Αλλά είναι πολύ καλύτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί.

Ζει στο δικό του σπίτι, που του αγοράσαμε μετά τις 8 Ιουλίου του 2017. Είναι πάντα απόσταση περπατήματος από την οικογένειά του. Ήταν τόσο δύσκολο στην περίοδο νοσηλείας. Ένα μέλος της οικογένειας είχε “βάρδια” 24 ώρες και μετά ερχόταν κάποιος να τον αλλάξει. Ποτέ δεν έμεινε μόνος. Η μητέρα του τον υποστήριζε πάντα. Τώρα υπάρχουν συνήθως τέσσερα ή πέντε μέλη της οικογένειας, συν την ιατρική φροντίδα”αναφέρουν μέλη της οικογένειά του, αλλά εκτός αυτού δεν

Εκτός αυτού πάντως η οικογένεια του Νούρι εξέφρασε, μέσω του δικηγόρου της, και τα παράπονά της για στην στάση του Άγιαξ:

“Δεν προσέφεραν τη στήριξη που χρειαζόμασταν.Δεν έχουμε πάρει κάποια αποζημίωση έπειτα από όλα αυτά. Το τονίζω δεν είναι θέμα χρημάτων. Είναι μια σημαντική εκκρεμότητα για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ένα τέλος σε αυτή την άσχημη περίοδο.

Όλα τα παραπάνω έγιναν γνωστά σε τηλεοπτική εκπομπή, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της κυκλοφορίας του βιβλίου “Αμπντελάκ Νούρι, ένα ανεκπλήρωτο όνειρο”.

Μεταξύ άλλων παρόντες ήταν οι πρώην συμπαίκτες του Νούρι στον Άγιαξ, Φρένκι ντε Γιονγκ, Στίβεν Μπέργκβαϊν και Φαν ντε Μπέικ, οι οποίοι θυμήθηκαν διάφορες στιγμές που είχαν περάσει μαζί με τον 22χρονο πλέον, πρώην παίκτη

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.