ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου: Η διαδικασία «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» δεν διευκολύνει

1 min read

Να σταματήσει η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ ζήτησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) Ρομπέρτο Αζεβέδο, προειδοποιώντας ότι «μια διαδικασία του “οφθαλμόν αντί οφθαλμού” δεν θα διευκολύνει την κατάσταση».

Μιλώντας μετά την συνάντηση των επικεφαλής των πέντε διεθνών οικονομικών θεσμών (ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας) με την Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ο κ. Αζεβέδο προέβλεψε ότι αν η αντιπαράθεση συνεχιστεί, «θα εμπλακούν και άλλοι κλάδοι κι αυτό θα βλάψει όλον τον κόσμο».

Από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Γενική Διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι τα σύννεφα πάνω από την παγκόσμια οικονομία έγιναν πιο μαύρα μετά την πρόσφατη Σύνοδο της G7 και τόνισε ότι τα μέτρα που παρεμποδίζουν το ελεύθερο εμπόριο προκαλούν πτώση της επιχειρηματικής πίστης.

Οι αλλαγές στις εμπορικές σχέσεις αποτέλεσαν κεντρικό θέμα της σημερινής συνάντησης, όπως φαίνεται και από το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε πριν από λίγο από την Καγκελαρία: «Παρά την θετική κατάσταση στην ανάπτυξη, οι κίνδυνοι αναστροφής περιλαμβάνουν μια ξαφνική δυσχέρεια σε ό,τι αφορά τους χρηματοοικονομικούς όρους και μια κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων, οι οποίες εμποδίζουν την παγκόσμια οικονομική συνοχή. Το διεθνές εμπόριο και οι ανοιχτές αγορές είναι απαραίτητες προκειμένου να υπάρχουν κίνητρα ανάπτυξης σε όλον τον κόσμο, να καταστεί εφικτή η αποτελεσματική λειτουργία των παγκόσμιων αλυσίδων αξιών και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ευκαιρίες κατανάλωσης», αναφέρεται στο ανακοινωθέν, στο οποίο οι υπογράφοντες διακηρύσσουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να εργάζονται κατά του προστατευτισμού. Στο ίδιο κείμενο γίνεται αναφορά στην ψηφιακή εποχή, στην διατήρηση ποιοτικών θέσεων εργασίας εν μέσω παγκοσμιοποίησης και τεχνολογικής εξέλιξης και στην κλιματική αλλαγή, ενώ, με αφορμή και την συμμετοχή στο άτυπο σχήμα για πρώτη φορά του επικεφαλής της Αφρικανικής Επενδυτικής Τράπεζας Ακινγούμι Αντεζίνα, τονίζεται ότι η ασφάλεια, η σταθερότητα και η βιώσιμη ανάπτυξη της Αφρικής αποτελεί ζήτημα υψηλής προτεραιότητας.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.