ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παγκόσμιοι πρωταθλητές στις χρεώσεις για τη χρήση διαδικτύου μέσω του κινητού τηλεφώνου

1 min read

  • Παγκόσμια πρωταθλήτρια η χώρα μας στις τιμές των χρεώσεων για τη χρήση διαδικτύου μέσω κινητού. Σύμφωνα με την εξειδικευμένη σε θέματα κινητής τηλεφωνίας ιστοσελίδα Stockapps, για τιμές που πληρώνουν οι χρήστες κάθε χώρας για τα δεδομένα κινητής, οι Ελληνες πληρώνουν «χρυσό» κάθε Gigabyte.

Οσον αφορά τις τιμές, σημειώνεται στην έρευνα, η Ελλάδα φαίνεται πως έχει τις ακριβότερες τιμές ανά GB, με μέση τιμή $8.16/GB και την ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ($7.62/GB), η Νέα Ζηλανδία ($6.99/GB) και ο Καναδάς ($5.72/GB). Στον αντίποδα, με τη φθηνότερη χρέωση mobile data έχουμε το Ισραήλ με $0.05/GB, την Ιταλία ($0.27/GB) και τη Ρωσία ($0.29/GB).

Ο παγκόσμιος μέσος όρος τιμών διαμορφώνεται στα $4.07/GB. Οι Έλληνες δηλαδή καταναλωτές πληρώνουν υπερδιπλάσιο του μέσου όρου για κάθε Gigabyte.
Πρέπει βεβαίως να σημειωθεί πως σύμφωνα με άλλες έρευνες, η χώρα μας δεν έχει το θλιβερό αυτό πρωτείο, αλλά παραμένει σαφέστατα στη 15άδα με τις πιο ακριβές χώρες στον κόσμο.

Υπενθυμίζεται μάλιστα, πως ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τις εταιρίες να ρίξουν τις τιμές στα… data! Είχε φωνάξει μάλιστα τους εκπροσώπους τους στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν το ζήτημα. Αραγε, είναι ικανοποιημένος σήμερα;

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.