ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παγκόσμια πρωτιά για Ισραήλ: Προχωρά σε τρίτη δόση εμβολίου στους άνω των 60 ετών!

1 min read

Πανέτοιμο να προχωρήσει σε χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου σε πολίτες του είναι, όπως όλα δείχνουν, το Ισραήλ, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβραδύνει τη διασπορά της άκρως μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες της ισραηλινής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας, στους πολίτες άνω των 60 ετών αναμένεται να χορηγηθεί σύντομα τρίτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioΝΤech κατά της Covid-19, ενώ για τα άτομα που θα κληθούν να λάβουν την ενισχυτική δόση θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον πέντε μήνες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, όπως μετέδωσαν το Channel 13 TV και η δημόσια ραδιοφωνία Kan.

Θυμίζουμε πως το Ισραήλ κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμού, με πολλούς ηλικιωμένους στη χώρα να κάνουν το εμβόλιό τους ήδη από τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, καθώς θεωρούνταν ως το πιο ευάλωτο τμήμα του πληθυσμού. Ωστόσο, αφότου εμφανίστηκε το στέλεχος Δέλτα, το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει δύο φορές μια πτώση στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της μόλυνσης και μια μικρή μείωση στην προστασία που παρέχει απέναντι στη σοβαρή νόσηση.

Με σοβαρά συμπτώματα 160 Ισραηλινοί

Περίπου το 57% των -συνολικά- 9,3 εκατ. κατοίκων του Ισραήλ έχει εμβολιαστεί, με 160 να είναι οι άνθρωποι που αυτή την περίοδο νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα, ενώ οι ημερήσιες μολύνσεις έχουν ξεπεράσει τις 2.000, από ελάχιστες την ημέρα λίγους μήνες νωρίτερα.

Πάντως, η εκστρατεία για την ενισχυτική δόση, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σύντομα, θα μετατρέψει, ουσιαστικά, το Ισραήλ σε πεδίο δοκιμής για μια τρίτη δόση πριν από την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA).

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.