ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παγίδα Κρεμλίνου σε Άγκυρα: Ο Πούτιν περικύκλωσε στρατιωτικά την Τουρκία και ο Ερντογάν δεν πήρε “χαμπάρι”

1 min read

Μεγάλο “χουνέρι” έχει ετοιμάσει ο Ρώσος πρόεδρος στον Ερντογάν που ούτε το φαντάζεται σύμφωνα με ειδικό αναλυτή

Πραγματικά βλέπουμε να εκτυλίσσεται ένα τεράστιο παιχνίδι μπροστά μας μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, με μια ιδιότυπη “λυκοφιλία” που διαρκεί από το 2016 και το αιματοβαμμένο τουρκικό πραξικόπημα.  

 Σύμφωνα με τον Τάταρο ειδικό αναλυτή, Ayder Muzhdabaev, φυγόδικο, φιλελεύθερο, υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα των Τάταρων (Mejlis) της Κριμαίας, και το 2020 μπορούμε να το κατονομάσουμε ως ένα πολύ επιτυχημένο έτος για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ρωσικό στρατό.

Κατά την άποψή του Τάταρο (ουσιαστικά τουρκικής καταγωγής) ειδικού, η Τουρκία περιβάλλεται πλέον από ρωσικά στρατεύματα και από τις δύο πλευρές (Εύξεινο Πόντο και Συρία) τα οποία ενισχύονται κάθε μήνα με βαρέα όπλα και πολεμικά πλοία με βαλλιστικούς πυραύλους.

Ο Muzhdabaev πιστεύει ότι η Μόσχα ενίσχυσε σημαντικά τις ρωσικές θέσεις σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής στις περιοχές του Εύξεινου Πόντου και της Α. Μεσογείου, μετακινώντας πολεμικά πλοία και υποβρύχια που διαθέτουν τρομακτική ισχύ με την σιωπηρή συγκατάθεση της Άγκυρας, η οποία δεν έχει κατανοήσει το ευρύτερο σχέδιο του Ρώσου προέδρου.

Ο Πούτιν ελέγχει πλήρως την κατάσταση στη Συρία, την οποία ο ειδικός αποκαλεί «ρωσικό έδαφος», ενώ το Κρεμλίνο “απέκτησε επίσης” πλήρως την Αρμενία και τη Λευκορωσία, πραγματοποιώντας πραγματικά ένα ιδιότυπο “Anschluss” σε λιγότερο από ένα ολόκληρο έτος.

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες η Μόσχα θα δημιουργήσει στη Νότιο Αρμενία μία ακόμη πανίσχυρη ρωσική βάση, ελέγχοντας έτσι κάθε κίνηση Τούρκων ή Αζέρων στην περιοχή, βάζοντας “πάγο” στα σχέδια τους για αγωγούς και σιδηροδρομικές γραμμές χωρίς την έγκριση της.  

Η Ρωσία, κατά τον Τάταρο ειδικό, έστειλε εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Τουρκία, δημιουργώντας έτσι πολλά δημογραφικά και οικονομικά προβλήματα για τον Ερντογάν, πιέζοντας έτσι την Άγκυρα και από δύο πλευρές (Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο), χωρίς ο Τούρκος σουλτάνος να πάρει χαμπάρι.

“Ο Πούτιν πέρασε τα στενά, περιβάλλει την Τουρκία από τις δύο πλευρές, και στην πραγματικότητα μέσω Κριμαίας από τη μία  πλευρά και Συρίας από την άλλη, μπορεί να “κλείσει τις δαγκάνες” όποτε αυτός αποφασίσει να το κάνει, προκαλώντας ασφυξία στην τουρκική δημοκρατία”, δήλωσε ο ίδιος.  

Έτσι, σύμφωνα με τον Muzhdabaev, και το 2020 δεν μπορεί να θεωρηθεί χαμένο για τον Ρώσο πρόεδρο.

Πολλοί ειδικοί αναλυτές και ειδικοί, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε άρθρο του Bloomberg, υποστηρίζουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βασίζεται στην Τουρκία για να δημιουργήσει διχασμούς στο NATO, παρά τις διαφορές της Μόσχας με την Άγκυρα.

Οι ίδιοι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας δεν θα είναι σπαρμένες με ροδοπέταλα, αν και θα επιχειρηθεί να βελτιωθούν υπό την προεδρία Μπάιντεν, καθώς υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στις διμερείς τους σχέσεις.

Ως γνωστόν οι ζώνες επιρροής της Γιάλτας του 1945, δεν υπάρχουν πια ελέω της δύσης και η κατάσταση ευρίσκεται και πάλι σε συνθήκες που ομοιάζουν με τις παραμονές του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.

Όλα αυτά συνηγορούν σε μια άνευ προηγουμένου τελική αναμέτρηση στην οποία πιθανότατα θα οδηγηθούν η Τουρκία είτε με Ρωσία, είτε με ΗΠΑ  για να λυθούν όλα τα ζητήματα μεταξύ τους μια για πάντα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.