ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παφίλης: Διαλύστε την ομάδα ΔΡΑΣΗ. Έχει ξεσηκωθεί όλη η Ελλάδα. Δεν το καταλαβαίνετε;

1 min read

Απευθυνόμενος προς τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο Θανάσης Παφίλης τόνισε: «Κ. Χρυσοχοΐδη, διαλύστε την ομάδα ΔΡΑΣΗ. Έχει ξεσηκωθεί όλη η Ελλάδα. Δεν το καταλαβαίνετε; Έχετε συναίσθηση τι συμβαίνει. Τα ΜΑΤ είναι στρατιωτικό σώμα. Τι χρειάζονται; Το οργανωμένο έγκλημα χτυπάνε ή τις λαϊκές διαδηλώσεις;»

Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν «φασιστικές φωνές που υπάρχουν μέσα στην Αστυνομία και υπερασπίζονται αυτές τις πρακτικές», ενώ υποστήριξε ότι ο προσανατολισμός της Αστυνομίας είναι το χτύπημα του μαζικού – λαϊκού κινήματος και όχι η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ η κυβέρνηση είναι αυτή που δίνει τις εντολές στις ομάδες κρούσης να επιτίθενται στον κόσμο, να κόβουν πρόστιμα στις οικογένειες που βγαίνουν βόλτα, να ξυλοφορτώνουν διαδηλωτές.

«Ξύλο φάγαμε και από το ΠΑΣΟΚ. Τρεισήμισι τόνους χημικά μας ρίξατε και ήσασταν υπουργός στη διαμαρτυρία για τον Κίλντον. Ξύλο φάγαμε -και ο κόσμος δηλαδή- και με όλες τις κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αυτό συμβαίνει και σήμερα. Τιμάτε, είπατε, το ΚΚΕ αλλά μας χτυπήσατε στο Πολυτεχνείο, ρίξατε χημικά και στον γραμματέα του κόμματός μας. Προπηλακίστηκε και χτυπήθηκε η κοινοβουλευτική μας ομάδα» τόνισε και προσέθεσε: «Η πολιτική τής καταστολής των λαϊκών αγώνων με πολλές μορφές, και με τη βία, είναι διαχρονική, και όταν υπάρχει αντιλαϊκή πολιτική θα υπάρχει και διαμαρτυρία».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «κλιμακώνει τη βία και μέσα σε συνθήκες πανδημίας». «Οι αστυνομικοί δεν έχουν πάρει ανάσα, τους έχετε ξεπατώσει και δεν τους δίνετε ούτε τις υπερωρίες» σχολίασε ενώ αναρωτήθηκε «γατί η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε έναν λαό που τον έκλεισε μέσα και που πειθάρχησε, να μην περάσει σοβαρά και μεγάλα νομοσχέδια».

«Ο κόσμος διαμαρτύρεται γιατί βλέπει πως χιλιάδες πεθαίνουν από τον κορονοϊό, ενώ οι φαρμακοβιομηχανίες, οι κλινικάρχες και άλλοι θησαυρίζουν από την πολιτική της κυβέρνησης, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, ο Θανάσης Παφίλης ανέφερε: «Εδώ το παιχνίδι είναι στημένο. Όχι τώρα, πολλά χρόνια. Και είναι στημένο, γιατί υπάρχουν και κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί -κάθε φορά τα επεισόδια έτσι προκαλούνται- υπάρχουν οι χούλιγκαν. Σας ξαναλέω, δεν ήξερε η Αστυνομία ότι συγκεντρώνονται από παντού και ότι στέλνουν μηνύματα; Το ήξερε. Τι έκανε; Τίποτα. Τους άφησε να έρθουν εκεί. Αντί να πάει εκεί, κυνήγαγε τον κόσμο. Και τα επεισόδια άρχισαν από πριν, για να μιλάμε και πρακτικά. Τα ίδια γίνονται συνέχεια. Γίνονται τεράστιες, μεγάλες διαδηλώσεις και έρχεται μία ομάδα πενήντα ατόμων, που δεν ξέρω αν βγάλουμε τις μάσκες πόσους θα βρούμε σε εντεταλμένη υπηρεσία…». Εκτίμησε πως αυτή «η πολιτική της αστυνομικής βίας θα συνεχιστεί», ωστόσο, τόνισε, «δεν πρόκειται να υποταχθεί ο λαός, ούτε πρόκειται να φοβηθεί όσο νομίζουν ορισμένοι. Γι’ αυτό σταματήστε και τουλάχιστον, πάρτε κάποια μέτρα».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.