ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ούτε τσιγάρο οι μισθοφόροι του Ταγίπ στη Λιβύη… Θέλουν να φύγουν τώρα

1 min read

Πολλοί μισθοφόροι από τη Συρία, που εστάλησαν από την Τουρκία στη Λιβύη για να πολεμήσουν τον Εθνικό Στρατό του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, είναι δυσαρεστημένοι καθώς «ο κρατικός χορηγός τους δεν εκπληρώνει τις υποσχέσεις που τους έδωσε», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Οι Σύροι μαχητές καθώς και ο τουρκικός στρατός που εστάλησαν από την Άγκυρα στην Τρίπολη, συνέδραμαν την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, της οποίας οι πολιτοφυλακές μάχονται τον Εθνικό Στρατό που βρίσκεται υπό την ηγεσία του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Αναφερόμενο στη διαρροή ηχογραφημένης συνομιλίας των μισθοφόρων, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναφέρει ότι οι μαχητές από τη Συρία μετάνιωσαν που ήρθαν στη Λιβύη μετά την αδιαφορία της Τουρκίας να τους πληρώσει. Η Άγκυρα τους είχε υποσχεθεί την τουρκική υπηκοότητα και μηνιαίο μισθό 2.000 δολαρίων ως αμοιβή για την εμπλοκή τους στις μάχες της Τρίπολης, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.

«Δεν έχουμε ούτε τσιγάρα»

«Η Τουρκία μας πλήρωσε μόνο ένα μήνα μισθό και στη συνέχεια δεν μας έδωσε τίποτε. Μένουμε σ’ ένα σπίτι εκεί και τις περισσότερες φορές δεν έχουμε ούτε τσιγάρα» ανέφερε ένας από τους μισθοφόρος σε συντάκτη του Συριακού Παρατηρητηρίου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν μπορούν ούτε να βγουν έξω από το σπίτι που μένουν γιατί η περιοχή είναι γεμάτη με πυρήνες των δυνάμεων του Χαφτάρ.

Στο ίδιο πνεύμα και η αμερικανίδα δημοσιογράφος Λίντσεϊ Σνελ ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι 700 Σύροι μισθοφόροι από τη λεγόμενη ανταρτική ομάδα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού αρνήθηκαν να συνεχίσουν να πολεμούν στη Λιβύη και θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. «Ο Χαφτάρ μας χτυπά σκληρά. Τόσοι πολλοί θάνατοι και τραυματισμοί. Θέλουμε να φύγουμε» σημειώνει η Σνελ, μεταφέροντας τα λόγια Σύρου μισθοφόρου.

ΠΗΓΗ: in.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.