ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Οκτωβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ούτε ευρώ για οδοιπορικά δεν έχουν πάρει στρατιωτικοί του Υγειονομικού καταγγέλλει η ΠΟΕΣ

1 min read

Δεν φτάνει που οι στρατιωτικοί μας -τις κρίσιμες αυτές εθνικά στιγμές- έχουν μετατραπεί σε «εργαλεία» για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, η οποία μια τους στέλνει να φροντίζουν παράνομους μετανάστες και την άλλη να ελέγχουν για κορωνοϊό τους τουρίστες, μένουν και απλήρωτοι.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, οι στρατιωτικοί του σώματος του Υγειονομικού που έχουν μεταφερθεί στη Λήμνο δεν έχουν πάρει ούτε ένα… λεπτό του ευρώ για τα οδοιπορικά, τα έξοδα διανομής και σίτισης και, όπως είναι φυσικό, αντιδρούν, αφού πληρώνουν από την τσέπη τους όλα τα παραπάνω. Με δεδομένους τους ήδη πενιχρούς μισθούς που λαμβάνουν οι Έλληνες στρατιωτικοί, είναι σαφές ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και η οποία υποσκάπτει το ηθικό του Στρατεύματός μας.

Από ό,τι φαίνεται η ευθύνη για την κατάσταση βρίσκεται στους ώμους του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, καθώς, όπως ο ίδιος απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή, οι προβλεπόμενες για το ένστολο προσωπικό δαπάνες περί οδοιπορικών εξόδων και εξόδων διαμονής και σίτισης, που αφορούν στο εν λόγω, αξιοποιούμενο για τις ανάγκες αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού σε σημεία εισόδου της χώρας, στρατιωτικό προσωπικό, καλύπτονται από τον προϋπολογισμό εξόδων του Ειδικού Φορέα «Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας».

Καλά θα κάνουν λοιπόν στη ΓΓΠΠ να ασχοληθούν άμεσα με το πρόβλημα. Και εάν αυτό δεν λυθεί, ίσως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα έπρεπε να αποσύρει άμεσα τους στρατιωτικούς και να αναλάβει καθένας τις ευθύνες του. Γιατί σίγουρα η αποστολή του Στρατεύματος δεν είναι να μπαλώνει τρύπες.

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.