ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Όχι» στο άνοιγμα των σχολείων είπαν οι λοιμωξιολόγοι – Πάνε για τον νέο χρόνο

1 min read

Κατά του ανοίγματος των σχολείων τάχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε σήμερα.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι δεν πρέπει να επαναλειτουργήσει καμία βαθμίδα και το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν από τον νέο χρόνο, δηλαδή στις 7 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μιλώντας στο 31ο Greek Economic Summit, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην τηλεκπαίδευση, υπογράμμισε πως «ένα χρόνο πριν, δεν θα πιστεύαμε πως κάθε μία σχολική τάξη, από τα νηπιαγωγεία ως τα πανεπιστήμια, θα λειτουργεί ηλεκτρονικά». Ευχαρίστησε, μάλιστα, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και κατέληξε λέγοντας πως «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση».

Παράλληλα, ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τι θα γίνει με τα σχολεία, δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι πρέπει να έχουμε υπομονή και πρόσθεσε ότι ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει στους πολίτες αργότερα τις αποφάσεις, καθώς η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει και αυτή την εβδομάδα τα επιδημιολογικά στοιχεία και ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει:

«Δε μπορώ να σχολιάσω τώρα για το άνοιγμα των σχολείων. Θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα την επόμενη εβδομάδα, το μόνο που ανοίγει τώρα είναι τα εποχιακά καταστήματα. Γι αυτό παρατείνονται τα μέτρα ώστε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για την εξέλιξη της κατάστασης. Περιμένουμε να δούμε τα στοιχεία πριν κάνουμε οποιαδήποτε άλλη κίνηση», είπε ο κ.Πέτσας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.