ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Όχι» στη δίωξη Σαλβίνι από τα Πέντε Αστέρια για την υπόθεση στέρησης ελευθερίας μεταναστών

1 min read

Η αρμόδια επιτροπή της ιταλικής γερουσίας αποφάσισε την Τρίτη να μην παραπέμψει σε δίκη τον Iταλό υπουργό Eσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, για την υπόθεση στέρησης ατομικής ελευθερίας 177 μεταναστών, τον περασμένο Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, η πρόταση παραπομπής του Σαλβίνι σε δίκη αφορούσε την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να απαγορεύσει, για πάνω από δέκα ημέρες τον περασμένο Αύγουστο, τον ελλιμενισμό του πλοίου Diciotti το οποίο μετέφερε 177 μετανάστες που είχαν διασωθεί στην κεντρική Μεσόγειο.

Οι εισαγγελείς θεωρούσαν ότι ο γραμματέας της ακροδεξιάς Λέγκα του Βορρά, ευθυνόταν για στέρηση της ατομικής ελευθερίας των μεταναστών. Όμως ο ίδιος επέμενε ότι έδρασε υπέρ του εθνικού συμφέροντος και ότι οι μετανάστες έπρεπε να μεταφερθούν στη Μάλτα, και όχι στη Σικελία.

Έξι γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής και δεκαέξι κατά, ενώ βασικής σημασίας για την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, ήταν η θέση των Πέντε Αστέρων. Με διαδικτυακή ψηφοφορία των εγγεγραμμένων τους, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, αποφάσισαν ότι ο γραμματέας της Λέγκα δεν θα πρέπει να δικαστεί.

Την τελευταία λέξη, τώρα, θα έχει η ολομέλεια της γερουσίας, η οποία θα πρέπει να εκφραστεί, σχετικά, μέχρι τις 25 Μαρτίου.

Μέρος των μελών των Πέντε Αστέρων, βέβαια, αφήνει να διαρρεύσει ότι δεν συμφωνεί με την εξέλιξη αυτή, από την στιγμή που το κίνημα που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο, είχε ταχθεί πάντα υπέρ της παραπομπής σε δίκη, όλων των πολιτικών.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του κινήματος στην βουλή, Φραντσέσκο Σιλβέστρι, τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη, όπως πάντα, με προσφυγή στην άμεση Δημοκρατία, η οποία είναι από τις βασικές αρχές του Κινήματος, και ότι «όποιος δεν συμφωνεί, μπορεί και να επιλέξει να παραιτηθεί».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.