ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Όχι» στην δημιουργία νέου hot spot «φωνάζει» ο δήμος Χίου

1 min read

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Δήμος Χίου και ζητεί να «παγώσει» με προσωρινή διαταγή η υπουργική απόφαση με την οποία παρέχεται άδεια χοροθέτησης και κατασκευής κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης (hot spot) στο παλαιό εργοστάσιο της ΒΙΑΛ, στη θέση Μαδόνι της Δημοτικής Ενότητας Καμποχώρων της κοινότητας Χαλκειούς, εμβαδού 5.265 τ.μ. με διώροφο κτίσμα.

Όπως είναι γνωστό, το περασμένο έτος το Συμβούλιο της Επικρατείας, για τυπικούς λόγους, απέρριψε την αίτηση 110 τοπικών φορέων της Χίου (Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών, εταιρείες, επιχειρηματίες, κ.λπ.), όπως και κάτοικων του νησιού που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 8 Ιανουαρίου 2016 υπουργική απόφαση που προβλέπει τη «σύσταση κέντρου πρώτης υποδοχής και προσωρινών δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και ευάλωτων ομάδων πολιτών τρίτων χωρών στις νήσους Χίο και Σάμο».

Με την σημερινή αίτησή του, ο Δήμος ζητεί να «παγώσει» προσωρινά, να ανασταλεί και να ακυρωθεί η από 30-11-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση για την άδεια χωροθέτησης και κατασκευής κέντρου υποδοχής και τουτοποίησης στη Χίο.

Ο Δήμος Χίου αναφέρει ότι το 2016 παραχωρήθηκε δωρεάν στο Δημόσιο για τρία έτη η χρήση μέρους (τμήματος) του επίμαχου ακινήτου για την κατασκευή δομών προσωρινής φιλοξενίας και έργων υποδομής (ύδρευση, αποχέτευση, περίφραξη, κ.λπ.). Στη σύμβαση παραχώρησης δεν προβλέπονται μετασκευές, κατασκευές, και άλλα έργα.

Παρ’ όλα αυτά το Δημόσιο δεν τήρησε την εν λόγω σύμβαση, σημειώνει ο Δήμος Χίου, καθώς προκήρυξε εργασίες για την τοποθέτηση μόνιμων διώροφων κοντέινερ, κατασκευές από σκυρόδεμα, κ.λπ.

Ο Δήμος Χίου υποστηρίζει ότι η προσβαλλόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη, καθώς, μεταξύ άλλων, επέρχεται αυθαίρετη αλλαγή χρήσεων των υπαρχουσών εγκαταστάσεων χωρίς καμία μελέτη, χωρίς περιβαλλοντική μελέτη, χωρίς πολεοδομικά κριτήρια, κατά παρέκκλιση των χρήσεων γης, κατά παραβίαση των συνταγματικών αρχών της χρηστής διοίκησης και της προστασίας της νησιωτικότητας, κ.λπ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.