ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ουκρανοί πιλότοι έφτασαν στις ΗΠΑ για εκπαίδευση Σε δυτικά αεροσκάφη κρούσης, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών F-16

1 min read

Σύμφωνα με το κανάλι, το Πεντάγωνο θα δοκιμάσει πιλότους σε προσομοιωτές σε στρατιωτική βάση στην Αριζόνα.

Δύο πιλότοι έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ουκρανία, προκειμένου ο αμερικανικός στρατός να μπορέσει να αξιολογήσει τις ικανότητές τους για πιθανή εκπαίδευση στη συνεργασία με δυτικά αεροσκάφη κρούσης, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών F-16, ανέφερε το NBC το Σάββατο .

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Πεντάγωνο θα δοκιμάσει Ουκρανούς πιλότους σε προσομοιωτές σε στρατιωτική βάση στην Αριζόνα. Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο θα φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ακόμη οκτώ πιλότοι. Αυτό το βήμα στοχεύει να πάρει μια ιδέα για το πόσο καιρό θα χρειαστεί για να μάθουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στο μέλλον.

«Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να αξιολογεί τις δυνατότητές τους, ώστε να μπορούμε να τους συμβουλεύσουμε για το πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν καλύτερα τα κεφάλαιά τους και αυτά που τους παρέχουμε», ανέφερε αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης επικαλούμενο το NBC.

Αυτή την εβδομάδα, ο υφυπουργός Άμυνας για Πολιτικές Υποθέσεις Κόλιν Κόουλ είπε σε ακρόαση της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θεωρούν προτεραιότητα την προμήθεια του Κιέβου με αμερικανικά μαχητικά F-16. Όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, το θέμα της προμήθειας μαχητικών στο Κίεβο «μελετήθηκε προσεκτικά» από ειδικούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεταφορά νέων F-16 στην Ουκρανία θα διαρκέσει «τρία έως έξι χρόνια», καθώς χρειάζεται ακόμη να παραχθούν και η μεταφορά παλαιότερου εξοπλισμού θα απαιτούσε «18 έως 24 μήνες».

Ο Kohl σημείωσε ότι η προμήθεια ακόμη και μέρους του νέου αεροσκάφους θα κόστιζε στις ΗΠΑ 10 έως 11 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η προμήθεια παλαιότερου εξοπλισμού θα κόστιζε 2 έως 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ως εκ τούτου, οι Αμερικανοί επιλέγουν τον εξοπλισμό που μπορεί να παραδοθεί στο μπροστά πιο γρήγορα, συμπεριλαμβανομένης της αεράμυνας και των τεθωρακισμένων οχημάτων. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.