ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ουκρανία: Περίπου 1.450 άμαχοι εγκατέλειψαν το Σάββατο τις εμπόλεμες ζώνες της χώρας

1 min read

Σχεδόν 1.450 άνθρωποι εγκατέλειψαν χθες Σάββατο τις εμπόλεμες ζώνες της Ουκρανίας, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Κίεβο.

Περίπου 1.380 άμαχοι μεταφέρθηκαν στη Ζαπορίζια από διάφορες πόλεις της νότιας και της ανατολικής Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων 170 από την πολιορκημένη Μαριούπολη, ανέφερε το γραφείο της ουκρανικής προεδρίας στο Telegram.

68 άμαχοι απομακρύνθηκαν επίσης με ασφάλεια από την περιοχή του Λουχάνσκ, η οποία δέχεται ακατάπαυστα πυρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η εκκένωση της πόλης Λισικάνσκ δεν κατέστη δυνατή εξαιτίας «σφοδρών βομβαρδισμών» στην περιοχή, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, η Μόσχα γνωστοποίησε ότι «παρά τα εμπόδια που προκαλεί το Κίεβο», περίπου 15.800 άμαχοι μεταφέρθηκαν στη Ρωσία από εμπόλεμες ζώνες της Ουκρανίας, τις προηγούμενες 24 ώρες, χωρίς τη συμμετοχή των ουκρανικών αρχών.

Το Κίεβο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται εδώ και εβδομάδες ότι σαμποτάρουν τη διαφυγή του άμαχου πληθυσμού. Οι ισχυρισμοί δεν μπορούν να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές, υπογραμμίζει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.