ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις στο αεροδρόμιο της κατεχόμενης πόλης Μπερντιάνσκ Εντείνονται οι μάχες στα ανατολικά

1 min read

Περισσότερες από 10 εκρήξεις σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο της πόλης Μπερντιάνσκ στη νότια Ουκρανία, στην περιοχή της Ζαπορίζια που βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή.

«Τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην αεροπορική βάση στο κατεχόμενο Μπερντιάνσκ και ακολούθησαν 15 μικρότερες. Αυτό προκάλεσε πυρκαγιά μεγάλης κλίμακας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης του Μπερντιάνσκ, Βικτόρια Χαλίτσινα.

Η επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης ανέφερε ότι σχεδόν όλα τα ασθενοφόρα και τα πυροσβεστικά οχήματα της πόλης κατευθύνονται άμεσα προς το σημείο των εκρήξεων. Στις 16:49 ενεργοποιήθηκε ο αντιαεροπορικός συναγερμός στην περιοχή της Ζαπορίζια.

Δεν έχουν δοθεί προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες για απώλειες ή ζημιές, ούτε ποιος ευθύνεται για την επίθεση.

Εντείνονται οι μάχες στα ανατολικά

Οι ρωσικές δυνάμεις εντείνει τις επιθέσεις της σε οικισμούς στην ανατολική Ουκρανία από το έδαφος και τον αέρα, δήλωσαν σήμερα Πέμπτη Ουκρανοί τοπικοί αξιωματούχοι.

Οι μάχες είναι σε εξέλιξη σε ολόκληρη την πρώτη γραμμή στην περιοχή του Ντόνετσκ, με την πόλη Αβντιέβκα να βομβαρδίζεται από ρωσικά τανκς από το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε η Τατιάνα Ιγκνατσένκο, εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης.

Κοντά στην πόλη Λισιτσάνκ, η Ρωσία ανέπτυξε περισσότερα στρατεύματα για να προσπαθήσει να καταλάβει το χωριό Μπιλοχορίφκα, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Λουγκάνσκ στην Ουκρανία, ενώ ένας διοικητής σε έναν άλλο οικισμό περιέγραψε μια εντεινόμενη ρωσική αεροπορική επίθεση.

«Φέρνουν όλο και περισσότερα αποθέματα γύρω από την Μπιλοχορίφκα για να προσπαθήσουν να καταλάβουν το χωριό», δήλωσε ο κυβερνήτης του Λουγκάνσκ στην ουκρανική τηλεόραση. «Υπάρχουν συνεχείς επιθέσεις».

Με πληροφορίες από: Ukrainska Pravda / Reuters

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.