ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ουκρανία Εντολή Ζελένσκι! για εκκένωση του Ντονέτσκ 

1 min read

Η ουκρανική κυβέρνηση αποφάσισε την υποχρεωτική απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή γύρω από την ανατολική πόλη Ντονέτσκ, πεδίο σκληρών μαχών με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε ομιλία του αργά το βράδυ, ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι πρέπει να φύγουν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που εξακολουθούν να βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες στην ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς.

Οι πόλεις στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, αποτελούν στόχο βομβαρδισμών των ρωσικών δυνάμεων.

«Έχει ληφθεί κυβερνητική απόφαση για την υποχρεωτική εκκένωση της περιφέρειας του Ντονέτσκ» είπε ο ουκρανός πρόεδρος. «Παρακαλώ απομακρυνθείτε» πρόσθεσε. «Σε αυτό το στάδιο του πολέμου, ο τρόμος είναι το κύριο όπλο της Ρωσίας».

Δεν υπάρχει παροχή φυσικού αερίου

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, η εκκένωση θα πραγματοποιηθεί πριν κρυώσει ο καιρός, καθώς υπάρχει πρόβλημα με την θέρμανση.

Ο ουκρανός πρόεδρος εξήγησε ότι δεν υπάρχει παροχή φυσικού αερίου στην περιοχή, καθώς ο ρωσικός στρατός καταστρέφει ό,τι επιδιορθώνεται σχετικά με τις υποδομές θέρμανσης.

Ο Ζελένσκι επισήμανε ότι στην περιοχή ζουν 52.000 παιδιά που θα τεθούν σε θανάσιμο κίνδυνο χωρίς ζέστη και φως και κάλεσε τους γονείς να αναλάβουν την ευθύνη και να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Όπως είπε, όλες οι διαδικασίες για την εκκένωση έχουν οργανωθεί από το κράτος και θα υπάρχει πλήρης βοήθεια, υλικοτεχνική, όσο και οικονομική.

Ο χάρτης με τις περιοχές που ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.