ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Οκτωβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ουγγαρία «ανοίγει τα ταμεία της» για τα ζευγάρια Ούγγρων που θέλουν να κάνουν παιδιά: «Θα στηρίξουμε τον θεσμό»

1 min read

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας αποφάσισε να ανοίξει τα ταμεία της και να προσφέρει χρήματα στις οικογένειες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά, αλλά η οικονομική τους κατάσταση δεν το επιτρέπει.

Το κράτος δεν θέλει να βλέπει ζευγάρια που αποφασίζουν να αποκτήσουν παιδιά σε μειονεκτική θέση σε σύγκριση με εκείνα που επιλέγουν να μην έχουν, δήλωσε την Κυριακή η Katalin Novák, υφυπουργός οικογενειακών θεμάτων και νέων.

Επειδή η κυβέρνηση θέλει τα ζευγάρια που επιλέγουν να αποκτήσουν τα παιδιά να έχουν ένα πλεονέκτημα, θα δουν αύξηση της κλίμακας του επιδόματος βρεφικής φροντίδας, που θα καταβληθεί κατά τους πρώτους έξι μήνες μετά τη γέννηση, από την 1η Ιουλίου 2021, δήλωσε η Novák στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kossuth.

Με το επίδομα βρεφικής φροντίδας, γνωστό με το ουγγρικό ακρωνύμιο CSED, που αυξάνεται από το 70% στο 100 % του ακαθάριστου μισθού, όχι μόνο οι νέες μητέρες δεν θα χρειάζεται να εγκαταλείψουν ένα μέρος του εισοδήματός τους, αλλά στην πραγματικότητα αυτό θα αυξηθεί, είπε.

Η πολιτική αυτή θα κοστίζει στον προϋπολογισμό 14 δισεκατομμύρια φιορίνια (39,4 εκατ. Ευρώ) κάθε έξι μήνες και θα βοηθήσει περίπου 80.000 οικογένειες, δήλωσε η Νόβακ. Και δεδομένου ότι οι μητέρες που έχουν τουλάχιστον τέσσερα παιδιά απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος, ένα τέταρτο παιδί τους επιτρέπει να διατηρήσουν τον ακαθάριστο μισθό τους πλήρη, πρόσθεσε η υπουργός.

Όσον αφορά τις κριτικές της αντιπολίτευσης για τις οικογενειακές πολιτικές της κυβέρνησης, η Νόβακ απάντησε: “Κανείς δεν παρεμβαίνει στις επιλογές ιδιωτικής ζωής κανενός. Η κυβέρνηση θέλει οι νέοι να μπορούν να έχουν όσα παιδιά θέλουν όποτε θέλουν” .

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.